Θρησκευτικά Γ Γυμνασίου

Θρησκευτικά Γ Γυμνασίου


Σοφού Σταυρούλα
Σαββάλας | Αυγουστος 2021 | 336 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 4-10 μέρες
Τιμή Εκδότη : 12,90 €
10,96 €   (-15%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται απαντήσεις στις «Δραστηριότητες» του σχολικού βιβλίου. Οι απαντήσεις είναι ενδεικτικές και βασίζονται στα κείμενα του σχολικού βιβλίου, αλλά και σε άλλες πηγές που παρατίθενται στις δραστηριότητες. Οι απαντήσεις που προτείνονται δεν περιορίζουν, αλλά αποτελούν έναυσμα για προβληματισμό και αναστοχασμό. Οι επιπλέον πηγές αποτελούν προέκταση του υλικού του βιβλίου και αφόρμηση ώστε να δημιουργηθεί στον μαθητή περιέργεια και ερευνητική διάθεση και η διδασκαλία να γίνει πιο αυθόρμητη και δημιουργική, στο πλαίσιο της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου.Τα κείμενα που περιέχονται σε κάθε θεματική ενότητα του σχολικού βιβλίου δεν χρειάζεται να τα αποστηθίσει ο μαθητής. Η επιλογή των κειμένων θα γίνει ανάλογα με τον σκοπό και τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα που επιδιώκει ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών. Επιπλέον τα κείμενα μπορούν να αξιοποιηθούν συνδυαστικά με εικόνες, πίνακες ζωγραφικής, μουσική, τραγούδια κ.ά.

Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο να προσεγγίσει τη «μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο». Οι τέσσερις πρώτες θεματικές ενότητες περιέχουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Ορθόδοξης παράδοσης και η πέμπτη θεματική ενότητα αναφέρεται στις διασπάσεις που υπέστη ο Χριστιανισμός στην ιστορική του πορεία, στα χαρακτηριστικά που διαμόρφωσε και στην αναγκαιότητα ενός γνήσιου και αληθινού διαλόγου μεταξύ των χριστιανικών ομολογιών. Οι δύο τελευταίες θεματικές ενότητες αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των μονοθεϊστικών θρησκειών –Ιουδαϊσμό και Ισλάμ– και των θρησκειών της Ανατολής, Ινδοϊσμό, Βουδισμό, Κομφουκιανισμό και Ταοϊσμό.


ISBN
9789604939398
Πρώτη Έκδοση
Αυγουστος 2021
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Βάρος(Kg)
0.336
Συντελεστές Βιβλίου
Σοφού Σταυρούλα (συγγραφέας)
Κατηγορία
Στην ίδια Σειρά Βιβλίων ( Θρησκευτικά/Γυμνάσιο )
Θρησκευτικά Α ΓυμνασίουΘρησκευτικά Β Γυμνασίου
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Γ Γυμνασίου )
Μαθηματικά Γ ΓυμνασίουΝεοελληνική Γλώσσα Γ ΓυμνασίουΦυσική Γ ΓυμνασίουΓίνομαι Άριστος στη Νεοελληνική Γλώσσα Γ ΓυμνασίουΕκθέσεις Γ ΓυμνασίουΓλωσσικές Ασκήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα Γ ΓυμνασίουΚείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ ΓυμνασίουΙστορία Γ Γυμνασίου
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^