Η δύναμη της αγάπης

Η δύναμη της αγάπης

Εκλογή από τα κηρύγματά του

King Martin Luther Jr.
Εκδόσεις Καστανιώτη | Νοέμβριος 2021 | 200 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 16,00 €
12,00 €   (-25%)
Επισκόπηση Βιβλίου
«Ο άξονας και ο στόχος των ομιλιών-κηρυγμάτων του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν δεδηλωμένος και επίμονος: η υπέρβαση των φυλετικών διακρίσεων. Όλα τα επιχειρήματα υπηρετούσαν αυτόν τον σκοπό. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα πολιτικής θεολογίας του 20ού αιώνα. Η θεολογική προσέγγιση, το λατρευτικό πλαίσιο (προτεσταντικό και άρα απλουστευμένο, αλλά υπαρκτό), το ηθικό κύρος του ομιλητή ως ιεροκήρυκα και όχι ως “πολιτικού” στοχεύουν στο να καταδικάσουν τη φυλετική διάκριση όχι μόνο ως πράξη που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ως αμαρτία…»
// Ευάγγελος Βενιζέλος


«Μας δώσατε, αιδεσιμότατε, παρακαταθήκες συμπεριφοράς, νόημα ζωής, φάρο πορείας, στίγμα ύπαρξης, κατεύθυνση πνεύματος και ψυχής. Μας βοηθήσατε στη διάγνωση των λαθών και των παρεκκλίσεών μας. Μας βοηθήσατε στην εύρεση θεραπείας των ουλών της κοινωνίας μας. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα... Μέσα μας πάλλεται η φλόγα της διαχρονικής ρήσης σας “I have a dream” και όλοι μαζί αρχίσαμε να ελπίζουμε σε έναν κόσμο με πράσινα δέντρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, έτσι όπως τον ύμνησε ο μοναδικός Λούις Άρμστρονγκ. We all have a dream now…»
// Στρατής Παττακός


«Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τον Κινγκ κυρίως έναν αγωνιστή για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω από όλα ήταν ένας ιερέας των βαπτιστών, με εξαιρετική μόρφωση στη θεολογία και τη φιλοσοφία. Η συλλογή με τα κηρύγματά του, αρκετά από τα οποία έχουν γραφτεί μέσα στη φυλακή, καθιστά απολύτως σαφές ότι το έργο του για τα δικαιώματα και οι αρχές του για τη μη-βίαιη αντίσταση είχαν τις ρίζες τους στη βαθιά χριστιανική πίστη και στον προσεκτικό θεολογικό προβληματισμό του…»
// Γιάννης Στουρνάρας


ISBN
9789600369335
Πρώτη Έκδοση
Νοέμβριος 2021
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
King Martin Luther Jr. (συγγραφέας)
Νιάρχος Θανάσης Θ. (μεταφραστής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
King Martin Luther Jr.
King Martin Luther Jr.
Γεννήθηκε το 1929 στην Ατλάντα της Γεωργίας με το όνομα Michael King, Jr. Σπούδασε θεολογία στο Κολλέγιο του Μόρχαουζ και στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Γιος του πάστορα Michael King Sr., χειροτονήθηκε και ο ίδιος πάστορας στο Μοντγκόμερι τ...
2021
Η δύναμη της αγάπης
1999
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Δοκίμια )
Τετράδια ΑμερικήςΤο πολιτικό στη σκιά της πανδημίαςΗ εποχή του κατασκοπευτικού καπιταλισμούΕπιτελικό κράτος: Ένα προαπαιτούμενο υπέρβασης της παρακμήςΟ πολιτισμός του χρυσόψαρουΚαθαρό λαμπρό μέλλονΠανδημία, βιοπολιτική και δικαιώματαΈλληνες συγγραφείς
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^