Αρετές της αυθεντικότητας

Αρετές της αυθεντικότητας

Δοκίμια για τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη

Νεχαμάς Αλέξανδρος
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης | Απρίλιος 2022 | 552 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 25,00 €
18,00 €   (-28%)
Επισκόπηση Βιβλίου

Η συλλογή άρθρων Αρετές της αυθεντικότητας αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την πρωτότυπη και βαρυσήμαντη συμβολή του Αλέξανδρου Νεχαμά στις σύγχρονες πλατωνικές σπουδές. Προσφέρει στον γενικό αναγνώστη τη δυνατότητα όχι μόνο να κατανοήσει τις πλατωνικές και σωκρατικές θέσεις, αλλά και να συνειδητοποιήσει τον βαθύ πυρήνα τους και την ουσιαστική τους επικαιρότητα.

Τα άρθρα είναι αυτοτελή και, ως εκ τούτου, μπορούν να διαβαστούν ανεξάρτητα. Δεν στερούνται, ωστόσο, ενότητας. Από την άποψη του περιεχομένου, τα συνέχει η ιδέα ότι, τόσο στην ηθική και την αισθητική όσο και στη μεταφυσική, ο Πλάτων επιχειρεί προπάντων να διακρίνει το αυθεντικό και γνήσιο από το ψεύτικο, την απλή απομίμηση. Από την άποψη της μεθόδου, τα διαπερνά το μοναδικό ύφος γραφής του Νεχαμά, που επιτυγχάνει μια ιδιαίτερη ισορροπία ανάμεσα στην αναλυτική ακρίβεια και την ευαισθησία στη λογοτεχνική μορφή και τη δραματικότητα των πλατωνικών διαλόγων.

Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Σωκράτης και το πώς αυτός μάς εισάγει στην αυθεντικότητα της αλήθειας, του ωραίου και του αγαθού. Με τις Αρετές της αυθεντικότητας ο Νεχαμάς προσθέτει τη δική του πρωτότυπη φωνή στη φιλοσοφική παράδοση που προσπαθεί να ακούσει τη σιωπή του Σωκράτη.

***

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο


Αυθεντικός Τίτλος
Virtues of Authenticity. Essays on Plato and Socrates
ISBN
9789605248567
Πρώτη Έκδοση
Απρίλιος 2022
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Συντελεστές Βιβλίου
Νεχαμάς Αλέξανδρος (συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (μεταφραστής)
Κόντος Παύλος (επιμελητής)
Κατηγορία
Νεχαμάς Αλέξανδρος
Νεχαμάς Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος Νεχαμάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Swarthmore College και έλαβε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Είναι καθηγητής ανθρωπιστικών σπουδών, φιλοσοφίας και συγκριτικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμι...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη )
Ο νους και ο κόσμοςΗ Κριτική της Μεταφυσικής στη Νεότερη Σκέψη [Α]Η Κριτική της Μεταφυσικής στη Νεότερη Σκέψη [Β]Τα έξι μεγάλα ερωτήματα της Δυτικής ΜεταφυσικήςΤο ον και η ουσίαΦρέγκε
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^