Η εποχή του λυκόφωτος

Η εποχή του λυκόφωτος

Η καταστροφή του κλασικού κόσμου από τον χριστιανισμό

Nixey Catherine
Αλεξάνδρεια | Σεπτέμβριος 2022 | 328 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 21,09 €
18,98 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αγκάλιαζε και αφομοίωνε τις νέες θρησκείες. Ενώ στον πολυθεϊστικό κόσμο η προσθήκη μιας νέας θρησκείας δεν επηρέαζε ριζικά τις παλαιότερες, με την εμφάνιση του χριστιανισμού όλα άλλαξαν. Παρόλο που δίδασκε την ειρήνη και οι μάρτυρές της όδευαν προς το θάνατο υμνώντας την αγάπη, η νέα αυτή πίστη υπήρξε βίαιη, αμείλικτη και μισαλλόδοξη. Και όταν έγινε επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας, οι ένθερμοι ζηλωτές της βάλθηκαν να καταστρέψουν τους παλιούς θεούς. Οι βωμοί τους ανατράπηκαν, οι ναοί τους γκρεμίστηκαν και τα αγάλματά τους έγιναν συντρίμμια. Τα βιβλία, ανάμεσά τους και σπουδαία φιλοσοφικά και επιστημονικά έργα, καταδικάστηκαν στην πυρά. Ήταν ένας αληθινός αφανισμός.

Από τη Ρώμη μέχρι την Αλεξάνδρεια κι από τις ερήμους της Συρίας μέχρι την Αθήνα, η Κάθριν Νίξυ, στο εντυπωσιακό αυτό ντεμπούτο της, αφηγείται την εν μέρει άγνωστη και συνταρακτική ιστορία μιας μαχητικής θρησκείας που εξάλειψε τις διδαχές του κλασικού κόσμου, για να εγκαινιάσει μια μακραίωνη περίοδο αδιαμφισβήτητης υποταγής στη «μία και μόνη αληθινή πίστη».


Αυθεντικός Τίτλος
The Darkening Age. The Christian Destruction of the Classical World
ISBN
9789602219393
Πρώτη Έκδοση
Σεπτέμβριος 2022
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Συντελεστές Βιβλίου
Nixey Catherine (συγγραφέας)
Λαλιώτης Μιχάλης (μεταφραστής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Ετικέτες
Λίστες
Nixey Catherine
Nixey Catherine
...
2022
Η εποχή του λυκόφωτος
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Αρχαίος Κόσμος )
SPQR: Ιστορία της Αρχαίας Ρώμης
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Ορθολογισμός τώραΜικρή ιστορία της ΡωσίαςΜικρασιατική Καταστροφή: 50 ερωτήματα και απαντήσειςΣτα ίχνη των Εβραίων της ΕλλάδαςΣτο σπίτι: Μια περιδιάβαση στην ιστορία από δωμάτιο σε δωμάτιοΓεωγραφία για εντελώς αγεωγράφητουςΧωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Ακτίβιτι μπουκ για μεγάλους
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2023 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^