Η δύναμη των γυναικών

Η δύναμη των γυναικών

Η διαδρομή ενός γιατρού προς την ελπίδα και την ίαση

Mukwege Denis
Εκδόσεις Ψυχογιός | Σεπτέμβριος 2022 | 456 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 18,80 €
16,92 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Ο βραβευμένος με Νομπέλ Ειρήνης, παγκόσμιας φήμης γιατρός και αναγνωρισμένος ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δόκτωρ Ντενίς Μουκουέγκε, μας καλεί να δράσουμε προκειμένου να αντιπαρατεθούμε με τη μάστιγα της σεξουαλικής βίας και να διδαχτούμε από την ανθεκτικότητα, το σθένος και τη δύναμη των γυναικών.

Στον πυρήνα του μηνύματος του δόκτορα Μουκουέγκε βρίσκονται οι φωνές των πολυάριθμων γυναικών με τις οποίες έχει εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Ο δόκτωρ Μουκουέγκε αξιοποιεί ατομικά περιστατικά για να καθησυχάσει όλες τις επιζήσασες πως, έστω και αν τα ψυχολογικά τραύματά τους δεν επουλωθούν ποτέ πλήρως, μπορούν να ανακάμψουν και να ανθήσουν με τη σωστή φροντίδα και υποστήριξη.

Η ίδια η προσωπική ιστορία του δόκτορα Μουκουέγκε είναι συνυφασμένη με την αφήγησή του, καθώς διερευνά τα μεγαλύτερα ζητήματα στα οποία έχει εστιάσει τη δράση του. Επιχειρεί να ερμηνεύσει τους λόγους για τους οποίους η σεξουαλική βία τόσο συχνά παραβλέπεται στους πολέμους, και πώς θα πρέπει οι κυβερνήσεις να αναγνωρίζουν και να αποζημιώνουν τα θύματα. Τονίζει επίσης πόσο σημαντικό είναι να καταρριφθούν τα ταμπού γύρω από τις σεξουαλικές επιθέσεις, και την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός συστήματος υποστήριξης των γυναικών που βγαίνουν μπροστά και μιλάνε.

 Τα λόγια του μας προτρέπουν να πούμε «όχι» στην αδιαφορία, καθώς ζητάει από τους αναγνώστες του να αναλογιστούν την εμπλοκή της Δύσης στη διαιώνιση της σεξουαλικής βίας σε μέρη όπως η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, και να καταπολεμήσουν την κακοποίηση που λαμβάνει χώρα στις δικές τους κοινότητες.

_
Αυθεντικός Τίτλος
The power of women
ISBN
9786180146264
Πρώτη Έκδοση
Σεπτέμβριος 2022
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
0.560
Συντελεστές Βιβλίου
Mukwege Denis (συγγραφέας)
Μοσχονά Αριάδνη (μεταφραστής)
Κατηγορία
Ετικέτες
Mukwege Denis
Mukwege Denis
Ο δόκτωρ Ντενίς Μουκουέγκε γεννήθηκε στο Βελγικό Κονγκό το 1955. Ως παιδί και ως νεαρός, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των φυλετικών διακρίσεων, καθώς και της οικονομικής και ηθικής κατάπτωσης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό υπό δικτατορικό κα...
2022
Η δύναμη των γυναικών
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Γενικών Γνώσεων )
Ουίσκι: Ένα ταξίδι γευσιγνωσίαςHow to stop losing your sh*it with your kidsΤο ταξίδι της ανθρωπότηταςΓιατί δε μου το είχε πει κανείς;Περί μουσικής και μόνοΤεχνητή νοημοσύνη για όλουςΤα μικρά βιβλία της μόδας: ChanelΤα μικρά βιβλία της μόδας: Dior
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^