Οι δρόμοι του μεταξιού

Οι δρόμοι του μεταξιού

Μια νέα ιστορία του κόσμου

Frankopan Peter
Αλεξάνδρεια | Νοέμβριος 2022 | 696 σελ.
ΕξαιρετικόΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 39,96 €
35,97 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Η περιοχή που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση ήταν παλιά το κέντρο του κόσμου: εκεί όπου γεννήθηκαν και ρίζωσαν οι υψηλοί πολιτισμοί και οι μεγάλες θρησκείες, όπου ανταλλάσσονταν κάθε λογής αγαθά και εξαπλώνονταν γλώσσες, ιδέες και ασθένειες, όπου κερδίζονταν και χάνονταν αυτοκρατορίες.

Οι Δρόμοι του Μεταξιού δεν ήταν κάποια εξωτικά περάσματα και σημεία συνάντησης, αλλά δίκτυα που συνέδεαν μεταξύ τους ηπείρους και ωκεανούς. Αποτελούσαν –κι αποτελούν ακόμη– το κεντρικό νευρικό σύστημα του κόσμου.Στη νέα εποχή που αναδύεται, η περιοχή αυτή δεσπόζει και πάλι στη διεθνή πολιτική, το παγκόσμιο εμπόριο και την οικουμενική κουλτούρα. Καθώς οι γραμμές της ανταλλαγής καθρεφτίζουν εκείνες που διέσχιζαν για χιλιετίες την Ασία, οι Δρόμοι του Μεταξιού έρχονται ξανά στο προσκήνιο.

Αντλώντας από ένα απίστευτο φάσμα πηγών (ελληνικές, λατινικές, γαλλικές, ιταλικές, γερμανικές, ολλανδικές, ισπανικές, πορτογαλικές, ρωσικές, αραβικές, τουρκικές, περσικές, εβραϊκές, κινεζικές…), το βιβλίο προσφέρει μια νέα και ρηξικέλευθη αποτίμηση της παγκόσμιας ιστορίας από την αρχαιότητα ως σήμερα.


Αυθεντικός Τίτλος
The Silk Roads. A new history of the world
ISBN
9789602218853
Πρώτη Έκδοση
Νοέμβριος 2022
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x16
Συντελεστές Βιβλίου
Frankopan Peter (συγγραφέας)
Βογιατζής Γιάννης (μεταφραστής)
Λίγγρης Νίκος (επιμελητής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Λίστες
Frankopan Peter
Frankopan Peter
...
2022
Οι δρόμοι του μεταξιού
2019
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία )
Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος με τα μάτια των ΣουηδώνΗ αναδιαμόρφωση του νεωτερικού κόσμου. 1900-2015Δυναμική αντίστασηΘεωρίες συνωμοσίας για τον ΧίτλερΑπό τον λιποτάκτη στον αντάρτηΤραυλίζοντας το έθνοςΗ οικοδόμηση του ελληνικού κράτουςΒιογραφία μιας αυτοκρατορίας
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Οι Έλληνες: Μια παγκόσμια ιστορίαΔυναμική αντίστασηΙησουίτεςΗ Γεωγραφία είναι πολύ κουλ: Ακτίβιτι μπουκ για μεγάλους Νο. 2Ο ελληνικός εμφύλιος: Μνήμες σε πόλεμο και σύγχρονες πολιτικές ταυτότητεςΓεωγραφία για εντελώς αγεωγράφητουςΗ Γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Ακτίβιτι μπουκ για μεγάλουςΠορφυρός Λύκος
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2023 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^