Το άσμα της Αννέτ

Το άσμα της Αννέτ

Έμμετρο μυθιστόρημα

Weber Anne
Βιβλιοπωλείον της Εστίας | Οκτώβριος 2022 | 192 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 17,00 €
15,30 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
"Η Αννέτ κόβει βερίκοκα. Τα πράγματα μπορούν να πάνε είτε πολύ καλά, είτε πολύ άσχημα. Θάνατος. Βασανιστήρια. Βερίκοκα. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο. Μια ελάχιστη απροσεξία, κάτι ελάχιστο να πάει στραβά, και η Αννέτ θα κατέληγε στο Μονλύκ ή κάπου αλλού να βασανίζεται και να δολοφονείται. Μα όχι, τη στέλνουνε "στην εξοχή", που ακούγεται σαν αναψυχή, και σε σύγκριση με τη δουλειά της στη Λυόν είναι κάτι σαν διακοπές. Παράλληλα κάποιοι αρμόδιοι εξετάζουν μήπως τυχόν είχε κάποια σχέση με τις συλλήψεις. Γιατί, με μια πρώτη ματιά φαίνεται ύποπτο αν κάποιος δεν πάει σε συνωμοτική συνάντηση και όσοι πάνε συλληφθούν".

Η αφήγηση της απίστευτης ζωής της της Αννέτ Μπομανουάρ (1923-2022), κόρης μιας πάμφτωχης οικογένειας από τη Βρετάνη. Μέλος της γαλλικής αντίστασης και του κομμουνιστικού κόμματος, έσωσε τη ζωή δύο Εβραιόπουλων παραβαίνοντας τους κανόνες του κόμματος, που άλλωστε το εγκατέλειψε λίγο αργότερα· έγινε γιατρός και σύζυγος στη Μασσαλία, μα εγκατέλειψε τη μεγαλοαστική ζωή της για να γίνει μέλος της αλγερινής αντίστασης· καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή, δραπέτευσε στην Τυνησία και αργότερα στην ελεύθερη Αλγερία· έγινε μέλος της κυβέρνησης, πέφτοντας σε δυσμένεια από τη στρατιωτική δικτατορία που την καταζητούσε· δραπέτευσε και κατέφυγε στην Ελβετία· τιμήθηκε ως "Δίκαιη των Εθνών" από το Γιαντ Βασέμ και αγαπήθηκε από μαθήτριες και μαθητές ως ζωντανό παράδειγμα σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια· πρωταγωνίστρια του έπους της Άννε Βέμπερ· ηρωίδα όχι από αίσθηση μεγαλείου, αλλά χρέους, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

***

Γερμανικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2020ISBN
9789600518573
Πρώτη Έκδοση
Οκτώβριος 2022
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Weber Anne (συγγραφέας)
Κοσμάς Κωνσταντίνος (μεταφραστής)
Λογοτεχνικά Είδη
Γλώσσες
Χώρα
Κατηγορία
Weber Anne
Weber Anne
...
2022
Το άσμα της Αννέτ
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ξένη Λογοτεχνία )
Δοκίμιο για το αποχωρητήριοΚάποιοι μήνες της ζωής μουΣτη ΘεσσαλονίκηΛευκός ωκεανόςΔοκίμιο για το τζουκμπόξΗ τέχνη του μυθιστορήματοςΟ ακρωτηριασμός της ΔύσηςΔοκίμιο για τον μανιταρομανή
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^