Το φως μέσα μας

Το φως μέσα μας

Υπερβάσεις σε αβέβαιους καιρούς

Obama Michelle
Athens Bookstore Publications | Νοέμβριος 2022 | 348 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 24,90 €
22,41 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το νέο βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα, έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του κορυφαίου μπεστ σέλερ απομνημονευμάτων της «Becoming Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ», και στοχεύει να εμπνεύσει και να ενώσει τους αναγνώστες που μαζί μπορούν να οικοδομήσουν μονοπάτια προς την πρόοδο ακόμη και σε δύσκολες στιγμές.

Γι αυτό και η συγγραφέας υπόσχεται στο κοινό της "Υπερβάσεις σε Αβέβαιους Καιρούς", μια υπόσχεση που την τηρεί μέχρι τέλους, προσφέροντας στον αναγνώστη μια σειρά από καινούργιες προσεγγίσεις και οξυδερκείς στοχασμούς γύρω από το θέμα της αλλαγής, της αντιξοότητας, της δύναμης, προσφέροντας παράλληλα και την πεποίθησή της πως όταν αφήνουμε το φως μας να λάμψει για τους άλλους, μπορούμε να φωτίσουμε τον πλούτο και τις δυνατότητες του κόσμου που μας περιβάλλει, ανακαλύπτοντας βαθύτερες αλήθειες και νέα μονοπάτια προόδου.

«Όταν είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε το δικό μας φως, βρίσκουμε τη δύναμη να το χρησιμοποιήσουμε» γράφει χαρακτηριστικά η Μισέλ Ομπάμα.

Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα συνεισφέρει πρακτική σοφία και αποτελεσματικές στρατηγικές για τη διατήρηση της ελπίδας και της ισορροπίας στον σημερινό κόσμο της αυξημένης αβεβαιότητας. Το βιβλίο αποτελείται από έναν επωφελή συνδυασμό δυνατών παραδειγμάτων και βαθυστόχαστων συμβουλών που θα γίνουν αφορμή για συζητήσεις.

Το Φως μέσα μας εμπνέει στον αναγνώστη την επιθυμία να εξετάσει τη δική του ζωή, να εντοπίσει τις πηγές της χαράς του, και να χτίσει ουσιαστικές σχέσεις μέσα σε έναν ταραχώδη κόσμο.

Μπορεί να μην υπάρχουν καθαρές λύσεις και περιεκτικές απαντήσεις στις μεγάλες δυσκολίες της ζωής, αλλά η Μισέλ Ομπάμα πιστεύει ότι έχουμε όλοι τη δυνατότητα να βρούμε και να αξιοποιήσουμε ένα σύνολο εργαλείων που μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε τον δρόμο μας ανάμεσα στις αλλαγές και να διατηρήσουμε την ευστάθειά μας μέσα στη ρευστότητα.

Στο Φως μέσα μας ανοίγει έναν ειλικρινή και έντιμο διάλογο με τον αναγνώστη πραγματευόμενη ερωτήματα με τα οποία παλεύουμε πολλοί: Πώς χτίζουμε ανθεκτικές και ειλικρινείς σχέσεις; Πώς μπορούμε να βρούμε δύναμη και «κοινότητα» μέσα στις διαφορές μας; Ποια εργαλεία χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε αισθήματα ανασφάλειας ή απόγνωσης; Τι κάνουμε όταν αρχίζουμε να νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε πια;

Αντλώντας έμπνευση από τα δικά της βιώματα ως μητέρας, κόρης, συζύγου, φίλης, και Πρώτης Κυρίας, η συγγραφέας μιλάει για τις συνήθειες και τις αρχές που έχει αναπτύξει ώστε να προσαρμόζεται επιτυχώς στις αλλαγές και να υπερπηδά διάφορα εμπόδια – την κερδισμένη σοφία που τη βοηθάει να συνεχίζει να εξελίσσεται. Περιγράφει λεπτομερώς τις πιο πολύτιμες προσωπικές της πρακτικές: να «ξεκινά με καλοσύνη», να «πηγαίνει ψηλότερα», και να γεμίζει ένα «τραπέζι κουζίνας» με έμπιστους φίλους και μέντορες. Με εντελώς προσωπικό χιούμορ, ευθύτητα και συμπόνια, διερευνά επίσης ζητήματα που συνδέονται με τη φυλή, το φύλο, και την ορατότητα, ενθαρρύνοντας τον αναγνώστη να καταπιαστεί με τους φόβους του, να βρίσκει δύναμη στην κοινότητα και να ζει με τόλμη.

«Όταν είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε το δικό μας φως, βρίσκουμε τη δύναμη να το χρησιμοποιήσουμε» γράφει η Μισέλ Ομπάμα.

"Έχω μάθει ότι δεν πειράζει να αναγνωρίζουμε πως η αυτοεκτίμηση έρχεται μέσα από την ευαλωτότητα και πως αυτό που έχουμε κοινό ως ανθρώπινες υπάρξεις σε αυτή τη γη είναι η παρόρμηση να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο, πάντα και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Γινόμαστε πιο τολμηροί μέσα στη φωτεινότητα. Αν γνωρίζετε το φως σας, γνωρίζετε τον εαυτό σας. Γνωρίζετε την ιστορία σας με έντιμο τρόπο. Σύμφωνα με την πείρα μου, αυτός ο τύπος αυτογνωσίας χτίζει αυτοπεποίθηση, η οποία, με τη σειρά της, φέρνει γαλήνη και την ικανότητα να μη χάνουμε την προοπτική μας, πράγμα που οδηγεί, τελικά, στο να μπορούμε να συνδεόμαστε ουσιαστικά με τους άλλους – και αυτό, για μένα, είναι η βάση για όλα. Ένα φως τροφοδοτεί ένα άλλο. Μια δυνατή οικογένεια δίνει δύναμη σε περισσότερες. Μια κοινότητα που δεσμεύεται σε έναν σκοπό μπορεί να παρακινήσει και άλλους γύρω της. Αυτή τη δύναμη έχει το φως μέσα μας", γράφει η κα Ομμπάμα.


Αυθεντικός Τίτλος
The Light We Carry
ISBN
9786188575899
Πρώτη Έκδοση
Νοέμβριος 2022
Δέσιμο
Σκληρό
Διαστάσεις
24x16
Συντελεστές Βιβλίου
Obama Michelle (συγγραφέας)
Τζιρίτας Μανώλης (μεταφραστής)
Φραγκιαδάκη Χρύσα (μεταφραστής)
Αποστολοπούλου Όλια (επιμελητής)
Κατηγορία
Ετικέτες
Λίστες
Obama Michelle
Obama Michelle
Η Michelle Robinson Obama υπηρέτησε ως Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2009 έως το 2017. Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πρίνστον και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η Michelle Obama ξεκίνησε την καριέρα της ως δικηγόρος...
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^