Η αυγή των πάντων

Η αυγή των πάντων

Μια καινούρια ιστορία της ανθρωπότητας

Graeber David | Wengrow David
Διόπτρα | Ιούλιος 2023 | 784 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 25,50 €
22,95 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Μια καινούρια ιστορία της ανθρωπότητας
Επί γενιές ολόκληρες θεωρούμε ότι οι πρόγονοί μας ήταν απλοϊκοί, είτε ελεύθεροι και ίσοι είτε βάναυσοι και πολεμοχαρείς.
Μαθαίνουμε ότι μπορέσαμε να δημιουργήσουμε πολιτισμό μόνο θυσιάζοντας την αρχέγονη ελευθερία μας ή τιθασεύοντας τα βασικά μας ένστικτα.

Ο David Graeber και ο David Wengrow μας εξηγούν πώς οι θεωρίες αυτού του είδους πρωτοεμφανίστηκαν τον 18ο αιώνα ως αντίδραση στην κριτική της ευρωπαϊκής κοινωνίας από τους αυτόχθονες λαούς και γιατί είναι λάθος.
Αυτό το βιβλίο ανατρέπει τον τρόπο που βλέπουμε την ανθρώπινη ιστορία, τις απαρχές της γεωργίας, της ιδιοκτησίας, των πόλεων, της δημοκρατίας, της δουλείας και του ίδιου του πολιτισμού.
Οι συγγραφείς του, βασισμένοι σε πρωτοποριακές έρευνες στην αρχαιολογία και στην ανθρωπολογία, καταδεικνύουν ότι η ιστορία μπορεί να γίνει ξαφνικά πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αν δούμε τι λέει πραγματικά.
Αν οι άνθρωποι δεν περνούσαν το 95% του εξελικτικού παρελθόντος τους σε μικρές ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών, τότε τι έκαναν τόσο καιρό; Αν η γεωργία και οι πόλεις δεν μας έριξαν στην ιεραρχία και στην κυριαρχία, τότε τι σήμαιναν;

Οι απαντήσεις συχνά είναι απροσδόκητες και δείχνουν ότι η πορεία της ανθρώπινης ιστορίας ίσως να μην είναι χαραγμένη στην πέτρα, αλλά να είναι περισσότερο γεμάτη από διασκεδαστικές πιθανότητες απ‘ όσο τείνουμε να φανταζόμαστε.
Η αυγή των πάντων αλλάζει ριζικά την αντίληψή μας για το παρελθόν του ανθρώπου και προσφέρει έναν τρόπο να φανταστούμε νέες μορφές ελευθερίας, νέους τρόπους οργάνωσης της κοινωνίας.
Ένα μνημειώδες έργο, αποτέλεσμα επιστημονικής περιέργειας, ηθικού οράματος και πίστης στη δύναμη της άμεσης δράσης.


Αυθεντικός Τίτλος
The dawn of everything: A new history of humanity
ISBN
9789606539831
Πρώτη Έκδοση
Μάρτιος 2023
Τελευταία Έκδοση
Ιούλιος 2023
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Βάρος(Kg)
1.330
Συντελεστές Βιβλίου
Graeber David (συγγραφέας)
Wengrow David (συγγραφέας)
Λιθαρής Χριστόδουλος (μεταφραστής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Λίστες
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ιστορία-Φιλοσοφία-Πολιτισμοί )
Αστρικός αγγελιοφόροςΟι αριθμοί δεν λένε ψέματαΧρόνος: Από τον μύθο του Κρόνου στο CernΟρθολογισμός τώραΗ εποχή της αβεβαιότηταςΠώς λειτουργεί πραγματικά ο κόσμοςΟ Δαρβίνος και ο Αϊνστάιν δεν ήταν μόνοιΌταν οι καλοί άνθρωποι σκέφτονται λάθος
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Η πιο μικρή ιστορία της ΕλλάδαςΜια σύντομη ιστορία της Ελληνικής ΕπανάστασηςΝέα ιστορία της Γαλλικής ΕπανάστασηςΎλη ιστορίας του βενετοκρατούμενου ελληνισμού. 13ος - 18ος αι.Ευτυχώς ηττηθήκαμε, σύντροφοι...Τα κρίσιμα λάθη του ΧίτλερΟι Έλληνες: Μια παγκόσμια ιστορίαΑρχαιολογία αγάπη μου …έλα πάρε με από δω
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^