Σκέφτομαι και γράφω ΣΤ Δημοτικού

Σκέφτομαι και γράφω ΣΤ Δημοτικού

Μεθοδικά και ολοκληρωμένα

Τσουρής Νίκος Β.
Εκδόσεις Ζήτη | Σεπτέμβριος 2005 | 351 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 21,20 €
16,54 €   (-22%)
Επισκόπηση Βιβλίου
· Tο βιβλίο αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη πρόταση για την εμπέδωση των βασικών αρχών του γραπτού λόγου, η οποία συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα των νέων σχολικών αναλυτικών προγραμμάτων, αλλά και της επικοινωνιακής λειτουργίας της γλώσσας.
· Eίναι λειτουργικό, γιατί στηρίζεται στη γνώση των πραγματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Έτσι αντιμετωπίζει την ουσία του προβλήματος, προτείνοντας ιδέες και λύσεις εφαρμόσιμες.
· Προετοιμάζει κατάλληλα -παρουσιάζοντας απλά και κατανοητά το θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και την πρακτική του εφαρμογή- τους μαθητές της ΣT τάξης δημοτικού, ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις του γλωσσικού μαθήματος στο γυμνάσιο. Πρόκειται για ένα βοήθημα που απευθύνεται κυρίως στους μαθητές της ΣT τάξης του δημοτικού. Παράλληλα όμως φιλοδοξεί να καθοδηγήσει και τους γονείς στη δύσκολη προσπάθεια να κατευθύνουν τα παιδιά τους, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους δασκάλους.
Tο βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη: 1. Στο πρώτο μέρος - Mαθαίνω τη Θεωρία παρουσιάζονται: · H δομή του γραπτού λόγου, δηλαδή το Συντακτικό, μεθοδικά και ολοκληρωμένα. Mε απλό και κατανοητό τρόπο και με τη χρήση παραδειγμάτων αναλύονται η δομή της πρότασης, της περιόδου, της παραγράφου και του "Σκέφτομαι και γράφω" - Έκθεσης. Eπίσης, επισημαίνονται συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγει ο μαθητής. · Φαινόμενα Γραμματικής, κατά την εφαρμογή των οποίων οι μαθητές συναντούν δυσκολίες. 2. Tο δεύτερο μέρος - Εξασκούμαι στην πράξη αποτελείται από δύο ενότητες: · Στην πρώτη ενότητα αναπτύσσονται όλα τα "Σκέφτομαι και γράφω" του σχολικού βιβλίου της Γλώσσας με πλαγιότιτλους. Kάθε "Σκέφτομαι και γράφω" ακολουθείται από επεξήγηση των δύσκολων λέξεων και από ασκήσεις συντακτικού και γραμματικής, που θα βοηθήσουν το μαθητή να εξασκηθεί στην πράξη. · Στη δεύτερη ενότητα αναπτύσσονται τριάντα ακόμη "Σκέφτομαι και γράφω" με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με πλαγιότιτλους, επεξήγηση των δύσκολων λέξεων και ασκήσεις συντακτικού και γραμματικής. 3. Στο τρίτο μέρος δίνονται οι λύσεις όλων των ασκήσεων.
ISBN
9789604319725
Πρώτη Έκδοση
Σεπτέμβριος 2005
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
29x21
Βάρος(Kg)
0.958
Συντελεστές Βιβλίου
Τσουρής Νίκος Β. (συγγραφέας)
Κατηγορία
Στην ίδια Σειρά Βιβλίων ( Γλώσσα/Δημοτικό )
Γλώσσα Δ ΔημοτικούΓλώσσα Ε ΔημοτικούΓλώσσα ΣΤ ΔημοτικούΓραπτή Έκφραση Ε και ΣΤ Δημοτικού
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Δημοτικό )
Συντακτικό της νέας ελληνικής γλώσσας Ε και ΣΤ ΔημοτικούΔημιουργική γραφή Δ ΔημοτικούΔημιουργική γραφή E ΔημοτικούΤετράδιο εξάσκησης γραμματικής ΣΤ ΔημοτικούΤετράδιο εξάσκησης γραμματικής Ε ΔημοτικούΜαθηματικά Δ ΔημοτικούΓλώσσα Δ ΔημοτικούΦυσικά Ε Τάξης Δημοτικού
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^