Η δίκη Σουάρεφ

Η δίκη Σουάρεφ

Μυθιστόρημα

Χωμενίδης Χρήστος Α.
Εκδόσεις Πατάκη | Απρίλιος 2023 | 424 σελ.
Χωρίς αξιολόγηση



Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 19,90 €
17,91 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
«... Η δίκη Σουάρεφ έχει µία καρναβαλική µεγαλοπρέπεια. Φωτίζει το καρναβαλικό και το µεγαλειώδες της ανθρώπινης κατάστασης...»

Δηµοσθένης Καραµπαλίκης. Ο εµβληµατικότερος εν ζωή ποινικολόγος, πρωταγωνιστής στις πιο πολύκροτες δίκες του τελευταίου µισού αιώνα.

Σεραφείµ-Μάκης Σακκάς. Ο διευθυντής του γραφείου «Καραµπαλίκης και Συνεργάτες». Ευφυής, εργατικός, λεβέντης. Με ένα, όµως, σωµατικό ελάττωµα που —κι ας το κρύβει όσο µπορεί— τον περιορίζει, του πικραίνει τη ζωή.

Ο κόσµος της µαχόµενης δικηγορίας. Ο κύριος Φωτιάδης, εκκεντρική διάνοια. Ο Χάρης Τσετίνης, λαγωνικό των δικαστηρίων. Η Κωνσταντίνα Γιάννου, πανέµορφη, κόρη χρεοκοπηµένου βιοµήχανου. Ο Σόλων Λούσκος, µε το απωθηµένο ακαδηµαϊκής καριέρας και τις ανοµολόγητες πολιτικές φιλοδοξίες. Ο Ευθύµης Βογιατζής, σκοτεινός τύπος, ύαινα σωστή. Η Παναγιώτα Αϊβάλη, «κυρία του κυρίου» και κληρονόµος του γραφείου.

Ένα απόγευµα εµφανίζεται στο γραφείο ο Εδµόνδος Σουάρεφ. Ζητάει ακρόαση από τον Καραµπαλίκη. Μιλάει µε τον Μάκη Σακκά. Μεγαλέµπορος ο Σουάρεφ µουσικών οργάνων. Αποκαλύπτει ότι το 1983 δολοφόνησε έναν άνθρωπο. Ζητάει να παραδοθεί στη δικαιοσύνη. «Αδύνατον να δικασθείτε» απαντάει ο Μάκης. «Όλα τα εγκλήµατα στην Ελλάδα παραγράφονται µε την παρέλευση είκοσι ετών...»
«Θα δικαστώ. Θα µε δικάσετε εσείς!»

***

«Ίσως η δίκη να είναι για τον Σουάρεφ καθαρτήριο».
«Καθαρτήριο;»
«Πουργκατόριουµ στα λατινικά. Εκεί όπου οι ψυχές εξαγνίζονται. Ο προθάλαµος του Παράδεισου. Ή —εάν δεν αποδειχθείς άξιος— της Κόλασης…»
Ίσως η Δίκη Σουάρεφ να γίνει καθαρτήριο για όλους.
ISBN
9786180705393
Πρώτη Έκδοση
Απρίλιος 2023
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
0.550
Συντελεστές Βιβλίου
Λογοτεχνικά Είδη
Γλώσσες
Κατηγορία
Χωμενίδης Χρήστος Α.
Χωμενίδης Χρήστος Α.
O Xρήστος Xωμενίδης γεννήθηκε το 1968 στην Aθήνα. Σπούδασε Nομικά στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. Tο 1993 εξέδωσε το μυθιστόρημα "Tο σοφό παιδί", το 1995 το μυθιστόρημα "Tο ύψος των περιστάσεων", το 1997 τη συλλογή διηγημάτων "Δεν θα σου κάνω το χ...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία )
Πράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιοΕπί κλίνης κρεμάμενοςΜεταποίησηΚαταγωγή ή οι ιστορίες των άλλωνΤζέριΕργαζόμενο αγόριΉλιος με ξιφολόγχεςΆκου το λιοντάρι
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Άνθρωποι που αγαπούν τα βιβλίαΠράγματα που σκέφτεται η παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιοΑφέντρα και κυρά μουΚώδικας Αρσέν ΛουπένΑσκήσεις της μνήμηςSister OutsiderΤα τρία φώταΟι περιπέτειες του Πέτερσεν στη θάλασσα
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2023 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^