Δημόσιος χώρος και γλυπτική

Δημόσιος χώρος και γλυπτική

Η συνάντησή τους στην πόλη της Λάρισας

Πανάγου Βασιλική
Σταμούλης Αντ. | Μάιος 2023 | 240 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 24,38 €
21,94 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Η Λάρισα, όπως αναλύεται έξοχα από την συγγραφέα του συγκεκριμένου βιβλίου, ανήκει στις πόλεις με πλούσια παρακαταθήκη υπαίθριων έργων γλυπτικής και η γνωριμία των αναγνωστών με αυτά τα έργα έρχεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις μας για ένα καλλιτεχνικό είδος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. 

Υπάρχουν στην πόλη γλυπτά όλων των ειδών και των τύπων, που η κ. Βασιλική Πανάγου αναλύει διεξοδικά και περιγράφει με γλαφυρότητα χωρίς να παραλείπει τις αναφορές της στη ζωή και το έργο τόσο των καλλιτεχνών, όσο και των περιγραφομένων προσώπων, μαζί με την παρουσίαση στοιχείων από την τοπική παράδοση και τη σύγχρονη ιστορία. 

Για τη φιλοτέχνηση των έργων επιστρατεύθηκαν πολλοί και αξιόλογοι γλύπτες, όπως ο Μιχάλης Τόμπρος, ο Δημήτρης Φιλιππότης, ο Γεώργιος βρούτος, ο Θωμάς Θωμόπουλος αλλά και ο εξαίρετος Λαρισαίος καλλιτέχνης Φιλόλαος Τλούπας και πολλοί άλλοι. 

Αναμφισβήτητα, η εργασία αυτή της κ. Βασιλικής Πανάγου αποτελεί ορόσημο στη μελέτη της υπαίθριας γλυπτικής στην Ελλάδα, καθώς μέσα από την καταγραφή και ανάλυση μιας πληθώρας έργων με διαχρονικό χαρακτήρα, αλλά και με την παράθεση ποικίλων πληροφοριών με πραγματολονικό, ιστορικό και αισθητικό περιεχόμενο, προσθέτει μία ενδιαφέρουσα διάσταση στην ιστορία της νεοελληνικής τέχνης, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της τοπικής κοινωνίας.


ISBN
9789606561733
Πρώτη Έκδοση
Μάιος 2023
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Συντελεστές Βιβλίου
Πανάγου Βασιλική (συγγραφέας)
Κατηγορία
Ετικέτες
Πανάγου Βασιλική
Πανάγου Βασιλική
...
2023
Δημόσιος χώρος και γλυπτική
2016
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^