Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο

Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο

Τα χρόνια της ελπίδας

Συλλογικό έργο | McCabe Robert A. | Ροϊλός Παναγιώτης Α. | Λυμπεροπούλου Κατερίνα
Εκδόσεις Πατάκη | Μάιος 2023 | 258 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 44,00 €
39,60 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
«Η πρώτη µου επίσκεψη στην Ελλάδα πραγµατοποιήθηκε το καλοκαίρι του 1954. Δέκα χρόνια είχαν περάσει από την αποχώρηση των Γερµανών και πέντε χρόνια από το τέλος του Εµφυλίου. Η Ελλάδα που πρωτοείδα ήταν βουτηγµένη στη φτώχεια. Αυτό ήταν εµφανές παντού. Συχνά όταν συζητούσες µε έναν Έλληνα για την οµορφιά της χώρας του, ακολουθούσε ένα “ναι, αλλά είναι πολύ φτωχή” – και προς επίρρωση των λεγοµένων του έτριβε τον αντίχειρα µε τον δείκτη του».
ROBERT A. MCCABE

«Πολλές από τις σαγηνευτικές φωτογραφίες του Robert McCabe (που τραβήχτηκαν σε διάφορα µέρη της Ελλάδας από τα µέσα της δεκαετίας του 1950 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1960) επιτρέπουν µατιές σε στιγµιότυπα µιας διαλεκτικής µεταξύ διαφορετικών στιγµών της ελληνικής ιστορίας και πολιτισµού, όπως διατηρήθηκαν στην µεταπολεµική Ελλάδα».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΪΛΟΣ

«Η ασπρόµαυρη εικόνα του Robert McCabe µε τον εργάτη να δου­λεύει εντατικά στους χώρους του Ηρωδείου που προοριζόταν να γίνει κέντρο του Φεστιβάλ φέρνει µπροστά στα µάτια µας ολοζώντανα τα χρόνια αυτού του “ανοίγµατος”, αυτού του µεταβατικού χρονικού σηµείου µεταξύ µιας εποχής τροµακτικών δεινών που έδυε και µιας νέας, ελπιδοφόρας ανασυγκρότησης που ανέτελλε».
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ


ISBN
9786180705676
Πρώτη Έκδοση
Μάιος 2023
Δέσιμο
Σκληρό
Διαστάσεις
28x22
Βάρος(Kg)
1.480
Συντελεστές Βιβλίου
Συλλογικό έργο (συγγραφέας)
McCabe Robert A. (συγγραφέας)
Ροϊλός Παναγιώτης Α. (συγγραφέας)
Λυμπεροπούλου Κατερίνα (συγγραφέας)
McCabe Robert A. (φωτογράφος)
Κατηγορία
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Λευκώματα )
Σαντορίνη: Εικόνες μιας άλλης εποχήςΜύκονος 1955-1957Ο τελευταίος μοναχός των ΣτροφάδωνΜυκήνες 1954Εμείς τα ΜΜΕΟ Πινόκιο πήρε το όπλο του...Ο Μικρός Πρίγκιπας και το ρόδο τουΣτο δρόμο για την Ελλάδα
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^