Ημερολόγιο 2024. Η φύση δίνει απλόχερα και λειτουργεί θεραπευτικά

Ημερολόγιο 2024. Η φύση δίνει απλόχερα και λειτουργεί θεραπευτικά

Σκέψεις - σημειώσεις

Απέργη Αταλάντη | Παντελής Δημήτρης Ν.
Κοντύλι | Νοέμβριος 2023 | 160 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 20,00 €
18,00 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
«Το πιο ριζοσπαστικό πράγμα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε από εμάς αυτή τη στιγμή είναι να είναι πλήρως παρών σε αυτό που συμβαίνει στον κόσμο».
Joanna Macy

Ζούμε σε μια εποχή που η εύθραυστη και ευάλωτη ισορροπία της φύσης απειλείται συστηματικά, αλόγιστα και βίαια από τις ανεύθυνες πρακτικές των ανθρώπων. Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη γιατί οι αποφάσεις που θα πάρει τώρα η ανθρωπότητα είναι καθοριστικές για το μέλλον του πλανήτη. Καθώς η φύση αντιδρά με τρόπο άγνωστο και απρόβλεπτο στις επιθέσεις που δέχεται, οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας ατομικά και κοινωνικά, να αναλάβουμε δράση, εάν θέλουμε να διασφαλίσουμε ένα φυσικό περιβάλλον που θα είναι βιώσιμο για τις μελλοντικές γενιές. Οι νόμοι της φύσης δεν αλλάζουν, αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία των ανθρώπων.
Το ημερολόγιο που κρατάτε στα χέρια σας, απεικονίζει την ομορφιά της φύσης μέσα στη διάρκεια ενός χρόνου και έρχεται να μας θυμίσει πόσο άρρηκτα εξαρτημένοι είμαστε από αυτήν την «εύθραυστη» σχέση. Αρκεί να νιώσουμε την ορμή της ζωής σε κάθε δέντρο, λουλούδι και ζώο, την αέναη κίνησή της σε κάθε κύμα που πάλλεται, κάθε ποτάμι που ρέει, κάθε σύννεφο που ταξιδεύει, τη ζωτική της ενέργεια σε κάθε αγαθό της που γευόμαστε, σε κάθε ανάσα οξυγόνου που παίρνουμε, σε κάθε στάλα νερού που ενυδατώνει το σώμα μας. Χωρίς όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει ζωή.
Η ανάγκη απόλυτης κυριαρχίας στη φύση έχει οδηγήσει τον άνθρωπο να λειτουργεί εγωιστικά, αυτόβουλα, και εντέλει
ολέθρια, με συνέπεια να αποξενώνεται σταδιακά από το φυσικό περιβάλλον του. Αποσυνδεδεμένος και απομακρυσμένος από την πραγματική του «φύση», βρίσκεται εκτεθειμένος σε μια ανισορροπία του πλανήτη με ανυπολόγιστες επιπτώσεις, που ο ίδιος έχει επιφέρει με την απληστία, την αμέλεια και τις παρεμβάσεις του.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του ημερολογίου, σας προσκαλούμε να έρθετε σε επαφή με τον εσωτερικό, ευάλωτο εαυτό σας που μπορεί να συνομιλήσει με τη φύση. Το κομμάτι εκείνο που ξέρει ότι, για να υπάρξει, την χρειάζεται και είναι διατεθειμένο να κάνει μικρές αλλαγές στον τρόπο που ζει, μετακινείται, ψύχει ή θερμαίνει το σπίτι του και καταναλώνει προκειμένου να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται να ανακτηθεί το μέτρο που έχει χαθεί. Όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε και κάθε δράση, μικρή ή μεγάλη, είναι σημαντική. Ας αναζητήσουμε λοιπόν την ισορροπία μεταξύ της ευθραυστότητάς μας και της ανθεκτικότητάς μας και ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει Plan (et) B.
Αταλάντη & Δημήτρης


ISBN
9789609661645
Πρώτη Έκδοση
Νοέμβριος 2023
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
18x14
Συντελεστές Βιβλίου
Απέργη Αταλάντη (συγγραφέας)
Παντελής Δημήτρης Ν. (συγγραφέας)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Απέργη Αταλάντη
Απέργη Αταλάντη
...
2023
Ημερολόγιο 2024. Η φύση δίνει απλόχερα και λειτουργεί θεραπευτικά
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^