Άγνωστοι με τον εαυτό μας

Άγνωστοι με τον εαυτό μας

Ψυχικές διαταραχές και οι ιστορίες που μας ελευθερώνουν ή μας παγιδεύουν

Aviv Rachel
Ροπή | Δεκέμβριος 2023 | 336 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 19,08 €
17,17 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Οι αρρώστιες μας δεν βρίσκονται μόνο μέσα στο κρανίο μας. Δημιουργούνται και συντηρούνται από τις προσωπικές μας σχέσεις και τις κοινότητες στις οποίες ανήκουμε.
Τι, ποιος και πώς ορίζει την ψυχική ασθένεια; Πώς η ψυχιατρική, οι διαδικασίες διάγνωσης και τα φάρμακα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας, της κοινωνικής, αλλά ακόμη και της προσωπικής μας ζωής; Τι σχέση έχει ο ρατσισμός ή οι έμφυλες διακρίσεις με τις ψυχικές παθήσεις όσων (πρέπει να) τα υπομένουν;

Με αφετηρία ερωτήσεις-κλειδιά για την ίδια τη φύση μας, η Ρέιτσελ Αβίβ μάς προσκαλεί σε μια εξερεύνηση του πιο κρυφού και τρυφερού εαυτού μας αλλά και των κόσμων μας. Οδηγοί μας, έξι άνθρωποι σαν εμάς. Σε έξι ιστορίες ψυχικής πάθησης, κάποιες με κάθαρση, άλλες όχι. Έξι συναρπαστικά ταξίδια - από ελίτ πανεπιστήμια, σε ναούς στα βάθη της Ινδίας, από ιδρύματα σαν πολυτελή ξενοδοχεία, στα αγριότερα γκέτο των ΗΠΑ.

Η συμπόνια, η επιστημονική σκέψη, η αγάπη για τον άνθρωπο και όσα τον κάνουν μοναδικό, η έλλειψη εύκολης επίκρισης, η διαλλακτικότητα, η αντικειμενικότητα, η γεμάτη ζεστασιά και σεβασμό στο άγνωστο κάθε ψυχής γραφή, είναι λίγα μόνο από εκείνα που κάνουν ετούτο το βιβλίο μια νοητικά και συναισθηματικά πολύτιμη εμπειρία ανάγνωσης.


Αυθεντικός Τίτλος
Strangers to Ourselves: Unsettled Minds and the Stories That Make Us
ISBN
9786185289928
Πρώτη Έκδοση
Δεκέμβριος 2023
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Aviv Rachel (συγγραφέας)
Προβιάς Βαγγέλης (μεταφραστής)
Καραβέλη Σοφία (επιμελητής)
Κατηγορία
Λίστες
Aviv Rachel
Aviv Rachel
Η Ρέιτσελ Αβίβ είναι μόνιμη συνεργάτης και συντάκτρια του περιοδικού New Yorker στο οποίο γράφει για την ιατρική, την εκπαίδευση, την ποινική δικαιοσύνη και άλλα θέματα. Το 2022 κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Περιοδικών των ΗΠΑ στην κατηγορία Pr...
2023
Άγνωστοι με τον εαυτό μας
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^