Νέα Ιερουσαλήμ

Νέα Ιερουσαλήμ

Διηγήματα

Pekic Borislav
Εκδόσεις Καστανιώτη | Δεκέμβριος 2023 | 184 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 15,00 €
13,50 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Αυτό το «γοτθικό χρονικό» αποτελείται από διηγήματα που, οργανικά δεμένα καθώς είναι μεταξύ τους, διαπερνούν τον χώρο και τον χρόνο. 

Το πρώτο διαδραματίζεται όταν η επιδημία της πανούκλας, του λεγόμενου «μαύρου θανάτου», πλήττει το Βυζάντιο. Το δεύτερο περιλαμβάνει κυνήγι μαγισσών και γεγονότα που σχετίζονται με τον εμφύλιο πόλεμο της Αγγλίας. Το τρίτο εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της Τρομοκρατίας, μετά τη Γαλλική Επανάσταση, ενώ το τέταρτο, το πιο κοντινό στη δική μας εποχή, μας μεταφέρει στο μεταπολεμικό Βελιγράδι. Το πέμπτο συνιστά μια προβολή στο απώτατο μέλλον, όπου ο αφηγητής, ένας ιδιότυπος αρχαιολόγος, οδηγείται σε ορισμένες φοβερές ανακαλύψεις. 

Κάθε διήγημα έχει στον πυρήνα του ένα από τα πέντε στοιχεία της φύσης: Φωτιά, Γη, Νερό, Αέρας, Μέταλλο. Όλα μαζί διερευνούν την πεμπτουσία της ζωής. Κοινός τους άξονας είναι η βαθιά απογοήτευση για το πεπρωμένο του ανθρώπου, που δεν βρίσκει ικανοποιητικές απαντήσεις στα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξής του. 

Το βιβλίο δημιουργεί μια πανοραμική εικόνα της ανθρωπότητας και εκφράζει την οπτική του συγγραφέα πάνω στην ιστορία της, στην οποία πάντοτε θα επικρατούν η αδυναμία, η ακατανοησία και η ανοησία.


ISBN
9789600371956
Πρώτη Έκδοση
Δεκέμβριος 2023
Δέσιμο
Σκληρό
Διαστάσεις
21x14
Συντελεστές Βιβλίου
Pekic Borislav (συγγραφέας)
Ραντούλοβιτς Ισμήνη (μεταφραστής)
Λογοτεχνικά Είδη
Γλώσσες
Κατηγορία
Pekic Borislav
Pekic Borislav
Ο Μπόρισλαβ Πέκιτς γεννήθηκε στην Ποντγκόριτσα το 1930 και πέθανε στο Λονδίνο το 1992. Καταγόταν από πλούσια οικογένεια, αντίθετη με το κομμουνιστικό καθεστώς. Υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών της νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος της Γιουγκοσλα...
2023
Νέα Ιερουσαλήμ
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Εικοστός Αιώνας )
Η θάλασσα δεν βρέχει τη ΝάποληΔιαλέξεις και ομιλίες (1937-1958)ΑρμάνΨέμα και μάγιαΟ ΒοηθόςΔιάλογοι με τη ΛευκοθέαΈνας τάφος για τον Μπόρις ΝταβίντοβιτςΟ σινεφίλ
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^