Το μάταιο χθες

Το μάταιο χθες

Μυθιστόρημα

Rosa Isaac
Εκδόσεις Πόλις | Μάρτιος 2008 | 344 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 18,35 €
12,85 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Την εποχή των μεγάλων φοιτητικών ταραχών εναντίον της δικτατορίας του Φράνκο, στην Ισπανία της δεκαετίας του 60, ένας ηλικιωμένος καθηγητής βρίσκεται μπλεγμένος σε μια σκοτεινή υπόθεση και εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Παράλληλα, εξαφανίζεται ένας κομμουνιστής φοιτητής, από τους ηγέτες της φοιτητικής αντίστασης.

Τι απέγιναν αυτοί οι δύο άντρες και τι μας αποκαλύπτει η περιπέτειά τους για την ιστορία της χώρας τους; Αυτό είναι το θέμα του μυθιστορήματος του Ισαάκ Ρόσα, που θα μπορούσε να μοιάζει μ ένα ακόμα πορτρέτο της φρανκικής καταπίεσης. Ωστόσο, οι μαρτυρίες καταπιεστών και καταπιεσθέντων, θυτών και θυμάτων, σε συνεχή διάλογο με τον αναγνώστη -και με τον ίδιο τον συγγραφέα-, θέτουν το ζήτημα της μνήμης με ασυνήθιστο τρόπο: εδώ η μνήμη δεν είναι η απάντηση, αλλά η μόνη έγκυρη ερώτηση.

Το "Μάταιο χθες" δεν είναι απλώς άλλο ένα μυθιστόρημα γύρω από το πρόσφατο παρελθόν της Ισπανίας. Πρόκειται για μυθιστόρημα και ταυτόχρονα στοχασμό πάνω στη συγγραφή του μυθιστορήματος, έξοχο έργο, δραματικό μα και ειρωνικό, λογοτεχνικής αναζήτησης, ιστορικής και ηθικής έρευνας. Είναι ένα έργο που αλλάζει διαρκώς μορφή, ξαφνιάζοντάς μας, και φιλοδοξεί να μας προειδοποιήσει για τις παγίδες μιας συναισθηματικής μνήμης που οδηγεί τελικά στη νοσταλγία, ακυρώνοντας έτσι τις ευθύνες και τον πόνο.

Αυθεντικός Τίτλος
El vano ayer
ISBN
9789604351787
Πρώτη Έκδοση
Μάρτιος 2008
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
0.449
Συντελεστές Βιβλίου
Rosa Isaac (συγγραφέας)
Φιλιππίδης Κυριάκος (μεταφραστής)
Λογοτεχνικά Είδη
Γλώσσες
Χώρα
Κατηγορία
Ετικέτες
Rosa Isaac
Rosa Isaac
Ο Ισαάκ Ρόσα γεννήθηκε στη Σεβίλη το 1974. Έχει δημοσιεύσει το αφήγημα "El ruido del mundo" (1998), το θεατρικό έργο "Adios muchachos" (1998), το μυθιστόρημα "La malamemoria" (2000) και τη μελέτη "Kosovo. La coartada humanitaria" (2001).Το ...
2017
2008
Το μάταιο χθες
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Λογοτεχνία )
Κάτι αστραφτερόΌλοι οι άνθρωποι του βασιλιά (Pulitzer 1947)Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώΙστορίες που (δεν) είπα στον ψυχολόγο μουΑν η Beale Street μπορούσε να μιλήσειΑφέντες και δούλοιΙστορίες μεταναστώνLargo
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Τεστ δεξιοτήτωνΣκοτεινά σαν τον τάφο που ο φίλος μου κείται
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2021 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.