#Bookblog

O Φάουστ του Γκαίτε θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το κλασικό αριστούργημα του Γκαίτε θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ύστερα από το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το καλοκαίρι που μας πέρασε, παρουσιάζοντας το «Ρήσο» του Ευριπίδη [;] στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Κατερίνα Ευαγγελάτου ετοιμάζεται για ακόμη μία θεατρική πρόκληση. Θα ανεβάσει το Φάουστ του Γκαίτε, από τις πλέον αναμενόμενες παραστάσεις της φετινής σεζόν, από 11 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ευαγγελάτου, ο Νίκος Κουρής θα υποδυθεί τον Δρ Φάουστ, ενώ ο Αργυρής Πανταζάρας τον σατανικό Μεφιστοφελή, αντί του Χάρη Φραγκούλη που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Παίζουν επίσης: Κλήμης Εμπέογλου, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ερρίκος Μηλιάρης, Νάνσυ Σιδέρη, Αγησίλαος Μικελάτος, Καλλιόπη Παναγιωτίδου. Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη. Σκηνικά: Εύα Μανίδακη. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Μουσική σύνθεση: Γιώργος Πούλιος. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Σύμβουλος δραματουργίας: Πλάτων Μαυρομούστακος. Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Παναγιωτίδου. Βοηθός σκηνογράφου: Μυρτώ Μεγαρίτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάφραση ανήκει στον Σπύρο Ευαγγελάτο, ο οποίος καταπιάστηκε για πρώτη φορά με τον Φάουστ το 1970, όταν και τον ανέβασε για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ωστόσο, το 1999 τον παρουσίασε ξανά, σε μετάφραση και σκηνοθεσία δική του, στο Αμφι-θέατρο με τη Λήδα Τασοπούλου στο ρόλο του Μεφιστοφελή και τον Γιάννη Φέρτη σε εκείνον του Δρ. Φάουστ. Η παράσταση εκείνη αποτέλεσε ουσιαστικά το πρώτο κανονικό ανέβασμα του «Φάουστ», μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

tospirto - Χριστίνα Φαραζή

***

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Κουρή στο ΒΗΜΑ  >>


© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^