ΠΑΣΟΚ, η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος

ΠΑΣΟΚ, η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος


Ελευθερίου Κώστας | Τάσσης Χρύσανθος
Σαββάλας | Ιούλιος 2013 | 240 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 11,70 €
9,59 €   (-18%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που στιγμάτισε την μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία και καθόρισε το περιεχόμενο του πολιτικού ανταγωνισμού για παραπάνω από δύο δεκαετίες. Ο βαθμός επιρροής του στην ελληνική πολιτική φαίνεται από το γεγονός ότι η ολοκληρωτική κατάρρευσή του στις τελευταίες εκλογές σηματοδοτεί ουσιαστικά τη μετάβαση της ελληνικής κοινωνίας σε μια διαφορετική κοινωνικοπολιτική διευθέτηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, το παρόν δοκίμιο περιγράφει την οργανωτική και πολιτική ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, επισημαίνει εκείνα τα στοιχεία που κατοχύρωναν τον ηγεμονικό του ρόλο στο πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης και καταλήγει σε κάποιες σκέψεις για την απίσχνανση της εκλογικής και πολιτικής ισχύος του.
Για τους δύο συγγραφείς η συντριπτική υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ είναι το αποτέλεσμα της κρατικοποίησής του και της σταδιακής απομάκρυνσής του από δεδομένες πολιτικές θέσεις και κοινωνικές αναφορές οι οποίες συντηρούσαν την πολύσημη επιρροή του.
Κατά συνέπεια, η πτώση του ΠΑΣΟΚ προοικονομεί συγκεκριμένες εξελίξεις στο μέλλον της ίδιας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στο βαθμό που η κρίση στερεί από την τελευταία τα πολιτικά εργαλεία για να αρθρώσει μια πειστική εναλλακτική πρόταση.
ISBN
9789604932412
Πρώτη Έκδοση
Ιούλιος 2013
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Ελευθερίου Κώστας (συγγραφέας)
Τάσσης Χρύσανθος (συγγραφέας)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Ελευθερίου Κώστας
Ελευθερίου Κώστας
Ο Κώστας Ελευθερίου είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών....
2021
2019
2013
ΠΑΣΟΚ, η άνοδος και η πτώση (;) ενός ηγεμονικού κόμματος
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Κοινωνικές Επιστήμες )
Μαρξισμός μετά τον ΜαρξΔημοκρατία, Σύνταγμα, Ευρώπη στην εποχή της κρίσηςΡωγμές στον καπιταλισμόΤο κράτοςΗ φυσική ιστορία της θρησκείαςΗ δημοκρατία μεταξύ ουτοπίας και πραγματικότηταςΦόβοςΚοινωνικά κινήματα 1768-2004
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2022 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^