Κωνσταντίνος Α. Δοξιάδης (1913-1975)

Κωνσταντίνος Α. Δοξιάδης (1913-1975)

Αναφορά στον Ιππόδαμο

Φιλιππίδης Δημήτρης
Μέλισσα | Μάιος 2015 | 398 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 40,00 €
28,01 €   (-30%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Από τους ελάχιστους σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς με τεράστια διεθνή απήχηση, ο Δοξιάδης διέθετε μαγνητική προσωπικότητα και σπάνια, πολυτάλαντη ευφυΐα που συνδύαζε θεωρία και πράξη, εδραιώνοντας τη νέα επιστήμη που επινόησε, την Οικιστική.
Αν και σπούδασε αρχιτεκτονική μετατοπίστηκε προς την πολεοδομία όπου ξεχώρισε για τους οραματισμούς του.
Με ασυνήθιστα διοικητικά χαρίσματα, έλαμψε σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου και συνέβαλε ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας μεταπολεμικά.
Το ‘50 έστησε από το μηδέν τον σύνθετο Οργανισμό Δοξιάδη για μελέτες, έρευνες και επιχειρήσεις, που απλώθηκε από την Ασία έως την Αμερική.
Η φήμη του εδραιώθηκε με αναπτυξιακά προγράμματα και πολεοδομικές μελέτες, όπως και με βιβλία, άρθρα και διαλέξεις που άφησαν εποχή. Στόχος του βιβλίου είναι η ανασύνθεση της περιόδου όπου έζησε, με επίκεντρο τον ξεχωριστό αυτόν άνθρωπο και το έργο του.

Ο υπότιτλος του βιβλίου Αναφορά στον Ιππόδαμο προέρχεται από γράμμα προς την κόρη του Ευφροσύνη το 1965: "είναι νωρίς να πω στον εαυτό μου τι έκανα - δεν ήρθε ο καιρός μου ακόμη να γράψω την δική μου αναφορά στον Γκρέκο - ή θά πρεπε να πω στον Ιππόδαμο".

ISBN
9789602043448
Πρώτη Έκδοση
Μάιος 2015
Δέσιμο
Σκληρό
Διαστάσεις
22x24
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορία
Ετικέτες
Φιλιππίδης Δημήτρης
Φιλιππίδης Δημήτρης
Ο Δημήτρης Φιλιππίδης είναι αρχιτέκτονας (ΕΜΠ, 1962), μετά το 1975 καθηγητής πολεοδομίας και σήμερα ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ. Εργάστηκε σε διάφορα μεγάλα και μικρά σχήματα γραφείων εκπονώντας αρχιτεκτονικές και πολεο...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Αρχιτεκτονική )
Έργα σχόλης. Χαράλαμπος Μπούρας.Περπατώντας στην πόλη: Η αρχιτεκτονική του χώρου των πεζώνΑρχιτεκτονικήΟι ουρανοξύστεςΟ κόσμος του Εμμανουήλ ΒουρέκαΟικολογική σκέψη και αρχιτεκτονικήΑνώνυμη αρχιτεκτονική και πολιτιστικοί παράγοντεςΕρνστ Τσίλλερ 1837-1923, η τέχνη του κλασικού
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^