Έργα σχόλης. Χαράλαμπος Μπούρας.

Έργα σχόλης. Χαράλαμπος Μπούρας.

Ταξινόμηση και σχολιασμός σχεδίων ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΡΡΕΣ


Μέλισσα | Δεκέμβριος 2022 | 336 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 23,00 €
20,70 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Στα κατάλοιπα του Χαράλαµπου Μπούρα βρέθηκε φάκελος µε τίτλο «έργα της σχόλης». Εκεί ο Μπούρας είχε φυλάξει σκίτσα που σκάρωνε σε στιγµές περισυλλογής ή µαταιοπονίας στη διάρκεια κάποιων συνεδριάσεων.  Όµως δεν ήταν τα µόνα. Κατά την τακτοποίηση του αρχείου του ανακαλύφθηκαν διάσπαρτα πολλά άλλα σκίτσα αυτού του είδους.

Μια έκδοση, αφιερωµένη σε αυτό το ελάχιστα γνωστό υλικό –όπου η φαντασία και το όραµα, η ευρηµατικότητα, η σκόπιµη µείξη διαφορετικών στοιχείων και η γελοιογραφική τάση συχνά εναλλάσσονται–, ένα ουσιαστικό συµπλήρωµα στο έως τώρα γνωστό επιστηµονικό έργο του. Επτά κείµενα, γραµµένα από φίλους και οµοτέχνους του, συνοδεύουν τα σκίτσα του Χαράλαµπου Μπούρα που τα σχολιάζει µε την ευαίσθητη παρατηρητικότητά του και µε υποδόριο χιούµορ ο µαθητής του Μανόλης Κορρές.


ISBN
9789602044360
Πρώτη Έκδοση
Δεκέμβριος 2022
Δέσιμο
Σκληρό
Διαστάσεις
19x15
Συντελεστές Βιβλίου
Κορρές Μανόλης (επιμελητής)
Κατηγορία
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Αρχιτεκτονική )
Περπατώντας στην πόλη: Η αρχιτεκτονική του χώρου των πεζώνΚωνσταντίνος Α. Δοξιάδης (1913-1975)ΑρχιτεκτονικήΟι ουρανοξύστεςΟ κόσμος του Εμμανουήλ ΒουρέκαΟικολογική σκέψη και αρχιτεκτονικήΑνώνυμη αρχιτεκτονική και πολιτιστικοί παράγοντεςΕρνστ Τσίλλερ 1837-1923, η τέχνη του κλασικού
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^