Η δοκιμασία του μαρσμέλοου

Η δοκιμασία του μαρσμέλοου

Κυριαρχώντας στον αυτοέλεγχο

Mischel Walter 1930-2018
Εκδόσεις Κάτοπτρο | Απρίλιος 2019 | 330 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 28,09 €
22,47 €   (-20%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Υποθέστε ότι προσφέρουμε σε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας κάποιο ζαχαρωτό, μαζί με την ακόλουθη δυνατότητα επιλογής: να το φάει αμέσως τώρα ή να περιμένει να του δώσουμε δύο ζαχαρωτά αργότερα. Τι θα κάνει το παιδί; Και τι συνέπειες θα έχει η επιλογή του στη συμπεριφορά που θα εκδηλώνει αργότερα στη ζωή του;

Ο Walter Mischel, διεθνώς αναγνωρισμένη ηγετική μορφή στην έρευνα του αυτοελέγχου, έχει αποδείξει ότι η ικανότητα καθυστέρησης της ικανοποίησης κάποιας προσδοκίας έχει κρίσιμη σημασία για μια επιτυχημένη ζωή: δεν προβλέπει μόνο τις υψηλότερες επιδόσεις στις εξετάσεις εισαγωγής στο κολέγιο, την ανώτερη κοινωνική και γνωστική λειτουργικότητα, τη μεγαλύτερη αίσθηση αυταξίας, αλλά βοηθά στη διαχείριση του στρες, στην αποτελεσματικότερη επιδίωξη των στόχων και στον κατευνασμό των οδυνηρών συναισθημάτων. Η δύναμη θέλησης, όμως, είναι εγγενής στον άνθρωπο ή μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εκμάθησης;

Στο παρόν βιβλίο, ο Walter Mischel μάς περιγράφει την επί δεκαετίες έρευνά του σχετικά με την εξερεύνηση της φύσης της δύναμης θέλησης, τον προσδιορισμό των γνωστικών δεξιοτήτων και των νοητικών μηχανισμών που την ενεργοποιούν και τον τρόπο με τον οποίο όλα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής -από τον έλεγχο του σωματικού βάρους και τη διακοπή του καπνίσματος μέχρι τη συναισθηματική ανάκαμψη από μια ερωτική απογοήτευση, τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και τον συνταξιοδοτικό προγραμματισμό. Με βαθύτατες προεκτάσεις για τις επιλογές που κάνουμε σε ζητήματα ανατροφής των παιδιών, εκπαίδευσης, δημόσιας πολιτικής και φροντίδας του εαυτού, η "Δοκιμασία του μαρσμέλοου" θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θεωρείτε τόσο το ποιοι είμαστε όσο και το τι μπορούμε να γίνουμε.

Είπαν για τοβιβλίο:

• «Τα πορίσματα από την έρευνα του μαρσμέλοου συγκροτούν ένα από τα πιο εμπεριστατωμένα ερευνητικά σώματα στην ιστορία της ψυχολογίας. Καθώς θα διαβάζετε το υπέροχο αυτό βιβλίο, οι όποιες απόψεις έχετε περί ανθρώπινης φύσης θα υποστούν βαθύτατη αναθεώρηση. [...]».
Daniel Kahneman, Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών

• «Το υπέροχο αυτό βιβλίο είναι μοναδικό και θαυμάσια γραμμένο από την πρώτη έως την τελευταία του λέξη. Η ποικιλία θεμάτων που καλύπτει ο Mischel —από τη δημιουργική γνωσιακή επιστήμη και την ευροεπιστήμη μέχρι τη γενετική— σε αφήνει άφωνο. [...]».
Eric Kandel, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής

• «Ο Walter Mischel υπήρξε ένας από τους πλέον επιδραστικούς ψυχολόγους του 20ού αιώνα. Η Δοκιμασία του μαρσμέλοου θα τον αναδείξει επίσης σε έναν από τους πλέον επιδραστικούς ψυχολόγους του αιώνα που διανύουμε».
Steven Pinker, Πανεπιστήμιο Harvard

•«Η Δοκιμασία του μαρσμέλοου, μια όμορφη επιστημονική ιστορία, δείχνει ότι το θέμα δεν αφορά μόνο τους νέους, αλλά κάθε “περίσταση μαρσμέλοου” στη ζωή μας. Ο Mischel έγραψε ένα βιβλίο θαυμάσιο, εμπνευσμένο, κατατοπιστικό και βαθυστόχαστο».
Daniel Goleman, Πανεπιστήμιο Rutgers

•«Η Δοκιμασία του μαρσμέλοου θα αλλάξει δραστικά τις απόψεις σας για το δυναμικό των ανθρώπων. Το βιβλίο βρίθει ιδεών για τον αυτοέλεγχο και τον τρόπο κατάκτησής του, αν και ομολογουμένως θα δυσκολευθείτε με μια έντονη παρόρμηση που θα σας δημιουργηθεί —να το καταβροχθίσετε απνευστί».
Timothy Wilson, Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνιας

• «Το βιβλίο που όλοι περιμέναμε».
Angela Duckworth, Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας

• «Εκπληκτικό,συγκλονιστικό, διαφωτιστικό, καθηλωτικό βιβλίο, από έναν από τους μεγαλύτερους ψυχολόγους της εποχής μας».
Carol Dweck, Πανεπιστήμιο Stanford

Αυθεντικός Τίτλος
The Marsmallow Test
ISBN
9786185111953
Πρώτη Έκδοση
Απρίλιος 2019
Δέσιμο
Πανόδετο
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
0.620
Συντελεστές Βιβλίου
Mischel Walter 1930-2018 (συγγραφέας)
Σίμος Κωνσταντίνος (μεταφραστής)
Μάμαλης Αλέκος (επιμελητής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Ετικέτες
Mischel Walter 1930-2018
Mischel Walter 1930-2018
Ο Ουόλτερ Μισέλ διετέλεσε επί 21 χρόνια καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford και επί 35 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Columbia, όπου κατείχε την έδρα Robert John-ston Niven στην ψυχολογία. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 επιστημονικές εργασί...
2019
Η δοκιμασία του μαρσμέλοου
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Βιολογία και Εξέλιξη )
Η βαθιά ιστορία μαςΟι τέσσερις καβαλάρηδεςΠροσχέδιοΗ μουσική ως βιολογίαΤο εγωιστικό γονίδιο (Τεσσαρακονταετής επετειακή έκδοση)Το καλλιτεχνικό ένστικτοΤο Νόημα της Ανθρώπινης ΎπαρξηςΗ μωρία των ανοήτων
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^