Οι μαθηματικοί (ενιαίος τόμος)

Οι μαθηματικοί (ενιαίος τόμος)

Ο βίος και τα επιτεύγματα σπουδαίων μαθηματικών, από τον Ζήνωνα έως τον Poincaré

Bell Eric Temple
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης | Ιούνιος 2022 | 736 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 25,00 €
18,00 €   (-28%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Τί είδους άνθρωποι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τα μαθηματικά, από τους αρχαίους Έλληνες έως τον Poincaré; Mε έμφαση στην προσωπικότητα των μεγάλων αυτών μαθηματικών, με γλαφυρότατες αναφορές στο πνεύμα της κάθε εποχής και στο κοινωνικό, πολιτικό, φιλοσοφικό ή θρησκευτικό πλαίσιο στο οποίο γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν οι μεγάλες μαθηματικές ιδέες, άλλοτε με την ενθάρρυνση, συχνότερα όμως με την εχθρότητα ή η στενοκεφαλιά αυτού του κοινωνικού περιγύρου, στο βιβλίο παρουσιάζονται, εν είδει μυθιστορηματικής βιογραφίας, με πολύ χιούμορ, σαρκασμό συχνά, αλλά με το σπινθηροβόλο πάντα πνεύμα του συγγραφέα, τα επιτεύγματα της μαθηματικής επιστήμης. Oι μεγάλοι μαθηματικοί έχουν παίξει έναν ρόλο στην εξέλιξη της επιστήμης συγκρίσιμο με εκείνον που έπαιξαν οι φιλόσοφοι και οι φυσικοί επιστήμονες. Ωστόσο, οι βασικές ιδέες με τις οποίες έχουν υφανθεί τα μαθηματικά είναι απλές, όμορφες, και μέσα στα πλαίσια κατανόησης κάθε ανθρώπου που διαθέτει μια μέση νοημοσύνη. 

Mέσα από αυτό το ευχάριστο και πνευματώδες βιβλίο, ο αναγνώστης θα αποκτήσει μια γνώση πολύτιμη, αλλά και μια εμπειρία μοναδική για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι επιστήμες, με γνώμονα τη ζωή των δημιουργών τους.


Αυθεντικός Τίτλος
Men of mathematics: The lives and achievements of the great mathematicians from Zeno to Poincaré
ISBN
9789605245559
Πρώτη Έκδοση
Ιούνιος 2022
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Συντελεστές Βιβλίου
Bell Eric Temple (συγγραφέας)
Μαγειρόπουλος Μανόλης (μεταφραστής)
Σταματάκης Νικηφόρος (μεταφραστής)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Ετικέτες
Bell Eric Temple
Bell Eric Temple
...
2022
Οι μαθηματικοί (ενιαίος τόμος)
2004
2001
1997
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Επιστημονική Εκλαΐκευση )
Ψευδοεπιστήμες και θεωρίες συνωμοσίαςΗ συμβιωτική περιπέτειαΟ διαταραγμένος νουςΤα ΣτοιχείαΌταν ο Χότζας συνάντησε τον ΑϊνστάινΗ ζωή σήμερα, άλλοτε, αλλού και στο μέλλονΒιολογία, ένας κήπος γεμάτος θαύματαΜαθηματικά πεντάλεπτα
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^