Η ιστορία των συναισθημάτων

Η ιστορία των συναισθημάτων

Πώς το συναίσθημα έχτισε το παρελθόν, οδηγεί το παρόν και προοιωνίζεται το μέλλον

Firth-Godbehere Richard
Διόπτρα | Μάρτιος 2022 | 336 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 17,70 €
12,74 €   (-28%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Μια ευρύτατη εξερεύνηση των τρόπων με τους οποίους τα συναισθήματά μας διαμόρφωσαν την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας και του πώς η εμπειρία και η γνώση των συναισθημάτων εξελίχθηκαν μαζί μας.

Στους ανθρώπους αρέσει να πιστεύουν ότι είναι ορθολογικά πλάσματα τα οποία, ως είδος, στηρίχτηκαν στη λογική για να επιζήσουν. Όμως πολλές από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας μας σχετίζονται περισσότερο με τα συναισθήματα.
Χωρίς να κατανοήσουμε τα συναισθήματα δεν μπορούμε να καταλάβουμε γεγονότα όπως η δημιουργία της φιλοσοφίας και η γέννηση των κυριότερων θρησκειών, η πτώση της Ρώμης, η Επιστημονική Επανάσταση και κάποιοι από τους πιο αιματηρούς πολέμους που συνέβησαν ποτέ.

Ο Dr Richard Firth-Godbehere μας παρασύρει σε μια συναρπαστική περιήγηση στον κεντρικό και συχνά παραγνωρισμένο ρόλο που έπαιξαν τα συναισθήματα στις ανθρώπινες κοινωνίες σ’ όλο τον κόσμο ανά τους αιώνες – από την αρχαία Ελλάδα ως την Γκάμπια, την Ιαπωνία, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τις Ηνωμένες Πολιτείες κι ακόμα παραπέρα.

Αντλώντας στοιχεία από την ψυχολογία, τη νευροεπιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη και την ιστορία των θρησκειών, η Ιστορία των συναισθημάτων σκιαγραφεί πώς άλλαξε με τον καιρό ο τρόπος που κατανοούμε και βιώνουμε τα συναισθήματα και πώς αυτά, καθώς και οι πεποιθήσεις που έχουμε γι’ αυτά, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση τόσο τη δική μας όσο και του κόσμου ολόκληρου.

***

Διαβάστε ένα απόσπασμα


Αυθεντικός Τίτλος
A human history of emotions - How the Way We Feel Built the World We Know
ISBN
9789606536274
Πρώτη Έκδοση
Μάρτιος 2022
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
24x17
Συντελεστές Βιβλίου
Firth-Godbehere Richard (συγγραφέας)
Λιθαρής Χριστόδουλος (μεταφραστής)
Κατηγορία
Firth-Godbehere Richard
Firth-Godbehere Richard
Ο Dr Richard Firth-Godbehere είναι ανεξάρτητος ερευνητής και σύμβουλος στην ιστορία, στη γλώσσα, στην επιστήμη και στη φιλοσοφία των συναισθημάτων. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως στο θέμα των συναισθημάτων και είναι ...
2022
Η ιστορία των συναισθημάτων
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ιστορία-Φιλοσοφία-Πολιτισμοί )
Αστρικός αγγελιοφόροςΟι αριθμοί δεν λένε ψέματαΗ αυγή των πάντωνΟρθολογισμός τώραΗ εποχή της αβεβαιότηταςΠώς λειτουργεί πραγματικά ο κόσμοςΟ Δαρβίνος και ο Αϊνστάιν δεν ήταν μόνοιΌταν οι καλοί άνθρωποι σκέφτονται λάθος
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2023 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^