Να βρω ξανά του νήματος την άκρη...

Να βρω ξανά του νήματος την άκρη...

Σχεδίασμα ποιητικής βιογραφίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Ναρ Λέων Α.
Εκδόσεις Πατάκη | Οκτώβριος 2022 | 160 σελ.
Πολύ καλόΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 9,50 €
8,55 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
«Λοιπόν, διηγηθείτε μου τι έγινε εδώ,
να βρω ξανά του νήματος την άκρη».

Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει αγαπηθεί πολύ χάρη στα τραγούδια του. Στα δύο μέρη αυτού του σχεδιάσματος ποιητικής βιογραφίας –«Με τη δική του περπατησιά» και «Θεματική και καταβολές»– εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η κοινωνική διάσταση των στίχων του Παπακωνσταντίνου, που με ποικίλους τρόπους αποτυπώνουν την ένταση της υπαρξιακής αγωνίας, καθώς και η σχέση τους με το δημοτικό τραγούδι και τη νεότερη ποίηση. Επιχειρείται επίσης, μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγουδιών, η κατανόηση του βλέμματος του δημιουργού προς τον κόσμο και τον εαυτό του, την κοινωνία και το άτομο, το παρόν και το παρελθόν, τη μνήμη και το όραμα, την Ανατολή και τη Δύση.

Στην προσπάθεια σύνθεσης του βιβλίου αυτού συνέβαλε ο ίδιος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, απαντώντας πρόθυμα σε ερωτήσεις του συγγραφέα σχετικά με την ποιητική του κοσμοθεωρία.


ISBN
9789601697918
Πρώτη Έκδοση
Ιούνιος 2022
Τελευταία Έκδοση
Οκτώβριος 2022
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
0.210
Συντελεστές Βιβλίου
Ναρ Λέων Α. (συγγραφέας)
Κατηγορίες
Κατηγορία
Ετικέτες
Ναρ Λέων Α.
Ναρ Λέων Α.
Ο Λέων Α. Ναρ γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές νεοελληνικής φιλολογίας, βιβλιολογίας και διδακτικής της λογοτεχνίας στο ίδιο πανεπιστήμι...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Βιογραφίες - Ντοκουμέντα )
Τρεις εποχέςΑπό μένα αυτά…Τίτος Πατρίκιος: Mιαν άκρη της αλήθειας να σηκώσωΑνάμεσα στους πεθαμένουςΕλεύθερη: Μεγαλώνοντας στο τέλος της ιστορίαςΑπέναντι στην Καρδιά του ΣκότουςΗ κοινοτοπία του καλούΆμεση Δράση, παρακαλώ!
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Από μένα αυτά…Εκδοχές πολέμου 2009-2022Άμεση Δράση, παρακαλώ!Γιατί ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;Περί μουσικής και μόνοΦιλέλληνες. 14 προσωπογραφίεςΟ Γαλιλαίος και οι αρνητές της επιστήμηςΑνθρωποφύλακες
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2023 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^