Ιστορία του Κινηματογράφου

Ιστορία του Κινηματογράφου


Thompson Kristin
Εκδόσεις Πατάκη | Νοέμβριος 2018 | 815 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 76,64 €
55,18 €   (-28%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Στο βιβλίο αυτό οι συγγραφείς αφηγούνται την ιστορία του κινηματογράφου όπως τη συνέλαβαν, την έγραψαν και τη δίδαξαν οι σημαντικότεροι θεωρητικοί και ιστορικοί της έβδομης τέχνης. Με τη βοήθεια εκατοντάδων παραδειγμάτων και φωτογραφιών, ο αναγνώστης μπορεί να αποκτήσει μια εμπεριστατωμένη και σφαιρική εικόνα της εξέλιξης του κινηματογράφου, από τις πρώτες απόπειρες προβολής κινούμενων εικόνων με το κινητοσκόπιο έως τα μπλοκμπάστερ του 21ου αιώνα.

Οι ιστορικοί του κινηματογράφου λένε συχνά ότι δεν υπάρχει μία "Ιστορία του κινηματογράφου" αλλά πολλές. Για μερικούς αυτό σημαίνει πως δεν είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνονται σε μία και μοναδική αφήγηση όλα τα είδη, οι σχολές, οι τάσεις και τα γεγονότα. Για άλλους όμως, μια "Ιστορία του κινηματογράφου" καλείται να αξιοποιήσει ποικίλες οπτικές και να συνδυάσει διάφορα μεθοδολογικά εργαλεία, ενδιαφέροντα και στόχους. Ο παρών τόμος υιοθετεί τη δεύτερη προσέγγιση και καλεί τον αναγνώστη να γνωρίσει την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από σύγχρονες αισθητικές και ιδεολογικές αντιλήψεις.

Το βιβλίο δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις κινηματογραφικής αισθητικής ή θεωρίας, και αναφέρεται τόσο στις ταινίες μυθοπλασίας όσο και στο ντοκιμαντέρ, στον πειραματικό ή αβαν-γκάρντ κινηματογράφο και στις ταινίες κινουμένων σχεδίων. Αποτελεί βασικό εγχειρίδιο για όσους παρακολουθούν προγράμματα κινηματογραφικών σπουδών, αλλά και μια πλούσια πηγή πληροφοριών για όλους τους κινηματογραφόφιλους.

_
Αυθεντικός Τίτλος
Film History: An Introduction
ISBN
9789601633411
Πρώτη Έκδοση
Δεκέμβριος 2011
Τελευταία Έκδοση
Νοέμβριος 2018
Δέσιμο
Σκληρό
Συντελεστές Βιβλίου
Thompson Kristin (συγγραφέας)
Λερός Νίκος (μεταφραστής)
Κατηγορία
Thompson Kristin
Thompson Kristin
...
2011
Ιστορία του Κινηματογράφου
2006
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Βιβλία για την Τέχνη: Κινηματογράφος )
Το σενάριο: Ουσία, δομή, ύφος και βασικές αρχέςΟι βασικές έννοιες του κινηματογράφουΝτοκιμαντέρΨυχανάλυση και ΚινηματογράφοςΚυνηγώντας το μεγάλο ψάριΚινηματογράφος και φεμινισμόςΚινηματογράφος και σκηνοθεσίαMaster Class
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2023 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^