Χριστιανισμός και σοσιαλισμός

Χριστιανισμός και σοσιαλισμός


Dostojevskij Fedor Michajlovic
s@mizdat | Φεβρουάριος 2020 | 80 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 8,00 €
6,81 €   (-15%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το μικρό αυτό βιβλίο περιλαμβάνει μερικά σημαντικά, αν και όχι ιδιαιτέρως γνωστά, κείμενα του Ρώσου συγγραφέα και στοχαστή Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι, τα οποία διαπραγματεύονται το ζήτημα των σχέσεων του Χριστιανισμού και του Σοσιαλισμού, θέμα το οποίο τον απασχολούσε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η μετάφραση και έκδοσή της γίνεται με βασικό κριτήριο τον εμπλουτισμό της ελληνικής βιβλιογραφίας με τις σκέψεις του μεγάλου ανατόμου της ανθρώπινης ψυχής, αλλά και επιμελούς σχολιαστή των κοινωνικών φαινομένων της εποχής του.

Μέσα από τις σελίδες που ακολουθούν ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την αγωνία του Ρώσου συγγραφέα για τις διαρκώς εντεινόμενες κοινωνικές ανισότητες, αλλά και τη δική του προσέγγιση ως προς το ζήτημα της κοινωνικής οργάνωσης, η οποία θα είναι σε θέση να τις αμβλύνει και να αποφεύγει τις εντάσεις και συγκρούσεις.

Η έκδοση αυτή, ίσως, συμβάλλει και στη διευκρίνιση ορισμένων παρεξηγήσεων σχετικά με τις θέσεις του Ντοστογιέφσκι απέναντι στον Χριστιανισμό και τον Σοσιαλισμό, παρεξηγήσεις που βρήκαν πρόσφορο έδαφος να διαδοθούν τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, όταν διάφορες πλευρές υπερτόνιζαν ή αποσιωπούσαν, για δικούς της λόγους η καθεμιά, τις αυθεντικές σκέψεις του Ρώσου συγγραφέα.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει εκτενές εισαγωγικό σημείωμα της Τατιάνας Κασάτκινα, επιφανούς μελετητή του έργου του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι και διευθύντριας του τμήματος που ασχολείται με το έργο του στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Λογοτεχνίας "Μαξίμ Γκόρκι" της Μόσχας και ως επίμετρο το κείμενο του Νικολάι Λόσσκι "Ο σοσιαλισμός του Ντοστογιέφσκι" με το οποίο ολοκληρώνεται το θαυμάσιο βιβλίο του "Η κοσμοαντίληψη του Ντοστογιέφσκι", το οποίο ίσως γίνει κάποτε κτήμα του Έλληνα αναγνώστη.

_
ISBN
9786185220389
Πρώτη Έκδοση
Φεβρουάριος 2020
Δέσιμο
Μαλακό
Συντελεστές Βιβλίου
Κατηγορίες
Κατηγορία
Dostojevskij Fedor Michajlovic
Dostojevskij Fedor Michajlovic
Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1821 στη Μόσχα. Ο πατέρας του, Μιχαήλ Αντρέγεβιτς, ήταν στρατιωτικός γιατρός, Το 1838 γίνεται δεκτός στη Στρατιωτική Ακαδημία Μηχανικών της Πετρούπολης, στην οποία έδωσε εξετάσεις διότι αυτό απαιτούσε ο πατέρ...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ρωσική Σκέψη )
Φιλοσοφικές θεωρήσεις πάνω στο φάντασμα του Θεού, τον πραγματικό κόσμο και τον άνθρωποΤο πρόβλημα του ανθρώπουΤι μας διδάσκει η ιστορία της φιλοσοφίαςΣημείωμα για τη δολοφονία του ΚαποδίστριαΗ ρωσική τραγωδία (για τους Δαίμονες του Ντοστογιέφσκι)Χριστιανισμός και ΑντισημιτισμόςΟ χαρακτήρας του ρωσικού λαούΑπό τα κριτικά
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^