Κιντσούγκι

Κιντσούγκι

Η ομορφιά της ατέλειας

Löhndorf Andrea
Διόπτρα | Μάιος 2021 | 200 σελ.
Πολύ καλόΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 14,35 €
10,34 €   (-28%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Το Kintsugi, που σημαίνει «χρυσή ένωση», είναι μια παλιά ιαπωνική τεχνική που έχει αναχθεί σε τέχνη. Ξεκίνησε από την ανάγκη επιδιόρθωσης σπασμένων πορσελάνινων αντικειμένων. Με τη χρήση χρυσού για τη συγκόλληση των κομματιών, το επισκευα­σμένο αντικείμενο ήταν αισθητικά άψογο και συχνά πιο πολύτιμο από το αρχικό.

Το Kιντσούγκι, όμως, είναι κάτι περισσότερο από ένα χειροτέχνημα· είναι μια ποιητική μεταφορά για όσα περνούν οι άνθρωποι όταν η ζωή τους «γίνεται θρύψαλα», όταν βιώνουν μια επώδυνη κρίση ή μια απώλεια και μετά προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να φτιάξουν μια νέα ζωή που, χάρη στη μετουσίωση του πόνου, μπορεί να είναι πιο πλήρης από τη ζωή που έχασαν. Γι’ αυτό είναι τόσο δυνατή η μεταφορά αυτή – επειδή ένα απλό «χειροτέχνημα» μοιάζει να εκπληρώνει ένα αρχέγονο όνειρο των ανθρώπων: Να ωριμάζουν και να δυναμώνουν μέσα από τις πληγές και τις ήττες τους, αντί να σπάνε, και να νιώθουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, αγάπη για τον εαυτό τους, τους άλλους και τη ζωή.

Η συγγραφέας μάς δείχνει πώς μπορούμε να εμπνευστούμε από το κιντσούγκι, ώστε να βγούμε από τις κρίσεις της ζωής μας όχι μόνο αλώβητοι αλλά και πιο δυνατοί, εκτιμώντας τα ψεγάδια μας και δίνοντας σημασία στα ουσιαστικά πράγματα.


Αυθεντικός Τίτλος
Kintsugi - the art of transforming difficult times to gold
ISBN
9789606533570
Πρώτη Έκδοση
Μάιος 2021
Δέσιμο
Σκληρό
Διαστάσεις
19x13
Συντελεστές Βιβλίου
Löhndorf Andrea (συγγραφέας)
Κανελλοπούλου Δέσποινα (μεταφραστής)
Κατηγορία
Löhndorf Andrea
Löhndorf Andrea
Η Andrea Lohndorf (Αντρέα Λεντορφ) ασχολείται με την ανατολική φιλοσοφία ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια. Επί είκοσι χρόνια είναι υπεύθυνη εκδόσεων και επιμελήτρια στους τομείς Ανατολική Φιλοσοφία και Ψυχολογία σε εγνωσμένου κύρους εκδοτικο...
2021
Κιντσούγκι
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη )
Για μια υπέροχη ζωή (επίτομη έκδοση)Η Δύναμη του ΥποσυνείδητουΟ μοναχός που πούλησε τη Ferrari τουΔεν είσαι μόνοςΗ δύναμη της προσήλωσηςΈτσι είμαι φτιαγμένοςΗ δύναμη της τελετουργίαςΥπεροχή
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Becoming supernaturalΓκάνμπατε. Αν δεν μπορείς να σταματήσεις το κύμα, γίνε το κύμα!Καθημερινοί νόμοιΕσωκεντρισμόςΜέντορεςΓιατί το κάνω αυτό;Βάλε τα όριά σουΆκουσε!
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^