Ο κόσμος ως βούληση και παράσταση

Ο κόσμος ως βούληση και παράσταση

Μέρος Α΄: Βιβλία Α΄ και Β΄

Schopenhauer Arthur
Ροές | Δεκέμβριος 2020 | 464 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 1-2 μέρες
Τιμή Εκδότη : 25,44 €
19,08 €   (-25%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Στο κύριο έργο του, Ο κόσμος ως βούληση και παράσταση, δημοσιευμένο σε πρώτη έκδοση το 1819, ο Σοπεγχάουερ εκθέτει την φιλοσοφία του συνολικά και συστηματικά. Στα δύο πρώτα από τα τέσσερα συνολικά «βιβλία» του έργου, αυτά που περιλαμβάνει ο ανά χείρας πρώτος τόμος της ελληνικής έκδοσης, πραγματεύεται κατ’ αρχάς το αντικείμενο, την σύσταση και τα όρια της ανθρώπινης γνώσης (βιβλίο Α´), στην δε συνέχεια το καθ’ αυτό των όντων, την ουσία της πραγματικότητας (βιβλίο Β´). Η ανθρώπινη γνώση καθορίζεται από τις απριόρι μορφές του γνωστικού μηχανισμού του υποκειμένου και διεξάγεται κατ’ αρχάς στο επίπεδο της εποπτείας και κατόπιν σ’ εκείνο της αφηρημένης γνώσης. Την δε πρόσβαση στο καθ’ αυτό των όντων μας την παρέχει η άμεση εντός μας εμπειρία της βούλησης, η οποία συνιστά την μεταφυσική ουσία της πραγματικότητας.

Το "Ο κόσμος ως βούληση και παράσταση" συγκαταλέγεται, αναμφίβολα, στα μεγάλα κλασικά έργα της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας, με μεγάλη επιρροή σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης διανόησης. Ενσωματώνει εντός του μεγάλο μέρος της πρότερης φιλοσοφικής παράδοσης και αποτελεί το ίδιο, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, πολύ σημαντική πηγή της σύγχρονης φιλοσοφίας.


Αυθεντικός Τίτλος
Die Welt als Wille und Vorstellung
ISBN
9789602834992
Πρώτη Έκδοση
Δεκέμβριος 2020
Δέσιμο
Σκληρό
Διαστάσεις
24x17
Συντελεστές Βιβλίου
Schopenhauer Arthur (συγγραφέας)
Υφαντής Δημήτρης (μεταφραστής)
Κακοσίμου Βάλια (μεταφραστής)
Κατηγορία
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη )
Περί του πρώτου θεμέλιου λόγου της διάκρισης των διευθύνσεων στον χώροΒίος και χρονικότηταΑχ, Ευρώπη!Ο Μάρτιν Χάιντεγκερ και η μετάφραση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίαςΟ κόσμος ως βούληση και παράστασηΟ κόσμος ως βούληση και παράστασηΑκμή και παρακμή της ελληνικής τραγωδίαςΟ Σοπεγχάουερ ως Παιδαγωγός
Όσοι αγόρασαν το βιβλίο αγόρασαν και
Λυκόφως των Eιδώλων
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^