Ο κόσμος ως βούληση και παράσταση

Ο κόσμος ως βούληση και παράσταση

Μέρος Α΄: Παράρτημα

Schopenhauer Arthur
Ροές | Ιούλιος 2023 | 296 σελ.
Χωρίς αξιολόγησηΔιαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστολή σε 2-3 μέρες
Τιμή Εκδότη : 22,26 €
20,03 €   (-10%)
Επισκόπηση Βιβλίου
Στο κύριο έργο του, το Ο κόσμος ως βούληση και παράσταση, δημοσιευμένο σε πρώτη έκδοση το 1819, ο Σοπεγχάουερ εκθέτει τη φιλοσοφία του συνολικά και συστηματικά. 

Στο Παράρτημα του έργου, το οποίο περιλαμβάνει ο τρίτος τόμος της ελληνικής έκδοσης, αντιπαρατίθεται ενδελεχώς με την θεωρητική κατά κύριο λόγο φιλοσοφία του Καντ (την Κριτική του καθαρού Λόγου), δευτερευόντως δε και με τα λοιπά μέρη του καντιανού συστήματος (την ηθική και την φιλοσοφία του δικαίου, την αισθητική και την φιλοσοφική τελεολογία). Η κριτική αυτή αντιπαράθεση, όπως ρητά επισημαίνει ο ίδιος ο Σοπεγχάουερ, συνιστά οργανικό μέρος του φιλοσοφικού του «συστήματος» (υπό μία ορισμένη έννοια και εισαγωγή σ’ αυτό) και η κατανόησή της αναγκαία προϋπόθεση για την ουσιαστική κατανόηση του όλου. 

Το Ο κόσμος ως βούληση και παράσταση συγκαταλέγεται, αναμφίβολα, στα μεγάλα κλασικά έργα της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας. 

Το Παράρτημα με την κριτική στον Καντ, χάρη στη μεστότητα, την εμβρίθεια και τη συστηματικότητα που το χαρακτηρίζουν, είναι ένα κείμενο η μελέτη του οποίου αποβαίνει επωφελής για τον μελετητή της φιλοσοφίας του Σοπεγχάουερ εξίσου όσο και για εκείνον της θεωρητικής φιλοσοφίας του Καντ.


Αυθεντικός Τίτλος
Die Welt als Wille und Vorstellung
ISBN
9789602835289
Πρώτη Έκδοση
Ιούλιος 2023
Δέσιμο
Σκληρό
Διαστάσεις
24x17
Συντελεστές Βιβλίου
Schopenhauer Arthur (συγγραφέας)
Υφαντής Δημήτρης (μεταφραστής)
Κατηγορία
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Φιλοσοφική Βιβλιοθήκη )
Περί του πρώτου θεμέλιου λόγου της διάκρισης των διευθύνσεων στον χώροΒίος και χρονικότηταΑχ, Ευρώπη!Ο Μάρτιν Χάιντεγκερ και η μετάφραση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίαςΟ κόσμος ως βούληση και παράστασηΟ κόσμος ως βούληση και παράστασηΑκμή και παρακμή της ελληνικής τραγωδίαςΟ Σοπεγχάουερ ως Παιδαγωγός
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^