Ιστορική αναδρομή της εικονογράφησης των παιδικών και σχολικών βιβλίων

Ιστορική αναδρομή της εικονογράφησης των παιδικών και σχολικών βιβλίων


Κανταρτζή Ευαγγελία
Κυριακίδη Αφοί | Αυγουστος 2002 | 384 σελ.
Χωρίς αξιολόγηση

 
 
Προσθήκη στο Καλάθι
Επισκόπηση Βιβλίου
Η εικονογράφηση ενός βιβλίου ασκεί αποφασιστική σημασία στην επιτυχία ή μη ενός βιβλίου. Οι εικόνες εντείνουν την αισθητική απόλαυση και δυναμώνουν, ξεδιαλύνουν, ενισχύουν το νόημα του κειμένου. Το βιβλίο αυτό στόχο έχει να μας σκιαγραφήσει την ιστορία που ακολούθησε η εξέλιξη της εικονογράφησης των βιβλίων και πιο ειδικά των βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και των σχολικών βιβλίων. Επιχειρεί ακόμα να διαπραγματευθεί θέματα σχετικά με τις τεχνικές της εικονογράφησης, τα κριτήρια που πρέπει να ακολουθεί και το ρόλο που ασκεί η εικονογράφηση. Πιστεύουμε ότι το βιβλίο ενδιαφέρει όχι μόνο τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη μελέτη και εμπλέκονται στην παραγωγή του, αλλά ακόμα και τους απλούς αναγνώστες που θα χαρούν να διαβάσουν αλλά και να δουν εικόνες που θα τους θυμίσουν παλιές μνήμες από τις εικόνες των παιδικών και αγαπημένων τους βιβλίων.
ISBN
9789603436331
Πρώτη Έκδοση
Αυγουστος 2002
Δέσιμο
Μαλακό
Διαστάσεις
21x14
Βάρος(Kg)
0.683
Συντελεστές Βιβλίου
Κανταρτζή Ευαγγελία (συγγραφέας)
Ξωχέλλης Παναγιώτης Δ. (υπεύθυνος σειράς)
Τερζής Νίκος Π. (υπεύθυνος σειράς)
Καψάλης Αχιλλέας Γ. (υπεύθυνος σειράς)
Κατηγορία
Κανταρτζή Ευαγγελία
Κανταρτζή Ευαγγελία
Η Ευαγγελία Κανταρτζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχικά στη Φιλοσοφική Σχολή (παιδαγωγικό τμήμα) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατόπιν πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Το 1990 πήρε το δίπλωμα του Μεταπτ...
Στην ίδια Σειρά Εκδότη ( Παιδαγωγική και Εκπαίδευση )
Εκπαιδευτική ΑξιολόγησηΗ παιδαγωγική του γραμματισμού με βάση τα κειμενικά είδηΑρχές και προοπτικές προσχολικής εκπαίδευσηςΔιαπροσωπικές σχέσεις διευθυντή και εκπαιδευτικών και θεωρίες διοίκησηςΗ αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδαςΠάολο Φρέιρε 1921-1997Παιδαγωγική και εκπαίδευση σήμεραΠαιδαγωγική Ψυχολογία (δ έκδοση)
Κριτικές Μελών
Γράψτε μια νέα κριτική...
© 2024 PROSPERUS Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
  ^